Η ώρα της Προανακριτικής για τη Novartis. Και το “φάντασμα” του Ειδικού Δικαστηρίου…

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on February 12, 2018, 10:30 am
1 sec

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής από τη Βουλή για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis, έρχεται να οδηγήσει σε… επιδείνωση, τη θύελλα που έχει ξεσπάσει στο πολιτικό σκηνικό.

Με τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί να ξαναγράψει το αφήγημα των επόμενων εκλογών, στη βάση της διλημματικής σύγκρουσης “παλαιό και νέο πολιτικό σύστημα”… “σκάνδαλα και κάθαρση”, και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσπαθεί να συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία, ώστε η σκανδαλώδης αυτή υπόθεση να μην ανατρέψει τους μέχρι σήμερα υπέρ του πολιτικούς συσχετισμούς.

Η υπόθεση αυτή, μόλις ξεκίνησε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Και επομένως αποτελεί ασφαλές στοίχημα η πρόβλεψη ότι, οι επόμενοι μήνες, αλλά και οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, θα χαρακτηριστούν από ακραία πόλωση.

Άλλωστε, και μόνο η προοπτική Ειδικού Δικαστηρίου, όχι μόνο για πρώην υπουργούς, αλλά για πρώην πρωθυπουργούς, κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά και τον Ανδρέα Παπανδρέου, λειτουργεί ως βόμβα στα θεμέλια της πολιτικής σταθερότητας.

Και, όλα αυτά, την ώρα που η χώρα είχε ανάγκη από ευρύτερες συναινέσεις, καθώς ετοιμάζεται να αφήσει πίσω της την εποχή των Μνημονίων.

 

 

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής