Η ώρα της… Ποκαχόντας. Η Ελίζαμπεθ Ουόρεν το σκέφτεται για τον Λευκό Οίκο το 2020

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on January 03, 2018, 4:35 pm
0 secs

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Ο Ντόναλντ Τραμπ της κόλλησε το παρατσούκλι… Ποκαχόντας. Το συστημικό κομμάτι του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν έκρυψε ποτέ ότι τη θεωρούσε “ιέρεια του λαϊκισμού”, κάτι σαν… θηλυκό Μπέρνι Σάντερς. Η Ελίζαμπεθ Ουόρεν ωστόσο, κάθε άλλο παρά ενοχλείται. Και ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο.

Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, παρακολουθώντας προσεκτικά τις παρασκηνιακές κινήσεης της Γερουσιαστού της Μασαχουσέτης. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, οι πολιτικοί φίλοι της Ελίζαμπεθ Ουόρεν έχουν εντείνει το τελευταίο διάστημα την παρασκηνιακή κινητικότητά τους, αναζητώντας συμμάχους, και διερευνώντας το έδαφος, για μια πιθανή προεδρική υποψηφιότητά της, το 2020.

Η Ελίζαμπεθ Ουόρεν είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην κοινωνική βάση των Δημοκρατικών, η δεξαμενή της ωστόσο είναι κοινή με εκείνη του Μπέρνι Σάντερς. Εκτιμάται λοιπόν ότι δύσκολα θα μπορούσε να αμφισβητήσει το προβάδισμα που, φέρεται να έχει, ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο τελευταίος θεωρείται το απόλυτο φαβορί αν τελικά το αποφασίσει, όχι μόνο για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά για την Προεδρία των ΗΠΑ, στην αναμέτρηση του 2020 με αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος