Η (ψευδο) ελίτ των social media… δεν κατάλαβε τι συνέβη στην Κεντροαριστερά

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on November 13, 2017, 5:03 pm
1 sec

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Όσοι κάνουν το λάθος, με την ανοχή της επαγγελματικής… διαστροφής, να παρακολουθούν τα ελληνικά social media, με τον στρατό των πληρωμένων και την απερίγραπτη παιδική χαρά των πολιτικών, θα μνημονεύουν για χρόνια τη 12η Νοεμβρίου. Τη μέρα που, η (ψευδο) ελίτ η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως “πεφωτισμένη”, δεν κατάλαβε ποτέ τι συνέβη στις εκλογές της Κεντροαριστεράς. Και παρακολουθούσε τη ροή των αποτελεσμάτων με σοκ και δέος.

Τις προηγούμενες μέρες, τα σταγονίδια της (ψευδο) ελίτ δεν έκρυβαν την προτίμησή τους στον Γιώργο Καμίνη. Τον “εκλεκτό” του συστήματος των ορφανών του Σημίτη, τον άνθρωπο που, μέσα σε μια δεκαετία κατάφερε να ταπεινώσει την Αθήνα, και να τσακαλώσει την ιστορική ηχώ αιώνων, της φυσικής πρωτεύουσας του δυτικού πολιτισμού.

Όλοι αυτοί, εκπρόσωποι του 1%, των… βολεμένων και χωρίς άγχος για την καθημερινή επιβίωση, έβαζαν στοίχημα ότι, η αυξημένη συμμετοχή στις κάλπες, θα σηματοδοτούσε τον θρίαμβο του Γιώργου Καμίνη. Θα προσυπέγραφε ακόμη μια εκλογική επέλαση του τοξικού αλλά… χρηματοδοτούμενου συστήματος Σημίτη.

Έκαναν λάθος. Υποτίμησαν το πόσο συστημικό μαγαζί παραμένει το ΠΑΣΟΚ. Που, σε αντίθεση με την… αφελή Νέα Δημοκρατία, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αφήσει να κριθεί η μάχη για την ηγεσία του πολιτικού χώρου του από περαστικούς. Από καιροσκόπους. Από μεταφερόμενους.

Γι αυτό και αιφνιδιάστηκαν. Επειδή έχουν συνηθίσει να τσαλαβουτούν στα απόνερα περιθωριακών μειοψηφιών. Δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς διαμορφώνονται πλατιές κοινωνικές πλειοψηφίες. Δεν τους ενδιέφερε άλλωστε ποτέ. Έμαθαν να… αυτοαποθεώνονται μεταξύ τους. Μεταξύ συγγενών και φίλων. Μεταξύ ευεργετημένων…

Όλους αυτούς, ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα τους αξιοποιούσε ούτε για… θυρωρούς πολυκατοικίας. Διόρθωση: Όπως λέει και το σχετικό ιστορικό ανέκδοτο του “παλαιού ΠΑΣΟΚ”, δεν θα τους άφηνε ούτε τον καφέ να του φέρουν. Γιατί και με τον καφέ, λάθος θα έκαναν…

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος