Η χειραψία Τσίπρα-Τζιτζικώστα και η σημειολογία της

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on May 03, 2017, 2:03 pm
3 secs

 

Μια φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, έδωσε αφορμή για συζητήσεις στα social media.

Η φωτογραφία ήταν από τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους Περιφερειάρχες, την επομένη της επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές, για τη δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Στη φωτογραφία υπάρχει χειραψία του Αλέξη Τσίπρα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος διεκδίκησε το 2015 την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, δεν κατάφερε ωστόσο να περάσει στον δεύτερο γύρο. Έχασε τη θέση του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και στην τελική αναμέτρηση στήριξε τον πολιτικό επίγονο του μητσοτακισμού απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε τη στήριξη του καραμανλικού στρατοπέδου.

Τα σχόλια που συνόδευσαν τη φωτογραφία στα social media, αφορούσαν στην ατζέντα την οποία ξεκάθαρα πλέον επιθυμεί να εδραιώσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφήγημα κινητικότητας, και δείχνοντας ότι η κυβέρνηση αφήνει πίσω της τον φαύλο κύκλο και τα αδιέξοδα των διαπραγματεύσεων, συνομιλώντας πλέον με όλους τους πολιτικούς χώρους, και δίνοντας έμφαση και πρόσθετη σημασία στον ρόλο της Αυτοδιοίκησης.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας από την πλευρά του, μετά την επώδυνη ήττα του στην εσωκομματική μάχη, και καθώς δεν έγινε στη συνέχεια αντιπρόεδρος τη; Νέας Δημοκρατίας, όπως το ρεπορτάζ εκείνης της εποχής προέβλεπε, στο πλαίσιο “σιωπηλής συμφωνίας” με τον νικητή Κυριάκο Μητσοτάκη, κατάφερε να βρει τα πατήματά του, και να εδραιώνει το πολιτικό αποτύπωμά του.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής