Η… χαρά των σεναρίων συνωμοσίας. Ο Τζέιμς Κόμεϊ ζήτησε να “απαλλαγεί” η Αμερική από τον Τραμπ

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on April 16, 2018, 7:59 am
5 secs

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η περίπτωση του Τζέιμς Κόμεϊ μας είχε δώσει από την πρώτη στιγμή επαρκή δείγματα… αστειότητας, για τη σοβαρότητα του αξιώματος που κατείχε. Πολύ… ψηλός για να καταλαβαίνει τις επιπτώσεις όσων έλεγε και έπραττε, ο τότε Διευθυντής του FBI λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα την προεκλογική μάχη του 2016 για τον Λευκό Οίκο, με τα “μπρος-πίσω” στο θέμα της έρευνας για το σκάνδαλο με την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Χίλαρι Κλίντον.

Η αστοχία των χειρισμών του αποδείχτηκε από το γεγονός ότι κατάφερε να εισπράξει το… ανάθεμα και των δυο μονομάχων.

Η Χίλαρι Κλίντον και οι συνεργάτες της τον θεωρούν βασικό υπαίτιο της ήττας της τον Νοεμβριο του 2016 και της απώλειας του Οβάλ Γραφείου, για την πρώτη γυναίκα στην Ιστορία η οποία διεκδίκησε την Προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αρχικά τον συνεχάρη, και… μερικές εβδομάδες αργότερα τον απέλυσε από τη διεύθυνση του FBI, με σκληρούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, για τη δυνατότητά να του έχει κάποιος εμπιστοσύνη.

Με το βιβλίο του, “A Higher Loyalty”, το οποίο έγινε best seller… προτού κυκλοφορήσει, ο Τζέιμς Κόμεϊ επιβεβαιώνει ότι ήταν αφόρητα “λίγος” για τη διεύθυνση του FBI. Και με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ABC και το… πατριωτάκι Τζορτζ Στεφανόπουλος, έφτασε ακόμη πιο μακριά, πυροδοτώντας σενάρια συνωμοσίας από την πλευρά των συντηρητικών ΜΜΕ, καθώς ζήτησε την… “απαλλαγή” της Αμερικής από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ υποστήριξε ότι ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου είναι ηθικά ακατάλληλος για να κατέχει το συγκεκριμένο αξίωμα, και περιέγραψε ως ηθικό καθήκον των Αμερικανών να τον απομακρύνουν.

Οι… συνωμοσίες ξεκινούν με το “πώς” θα απομακρυνθεί ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, έστω κι αν ο Τζέιμς Κόμεϊ προσπάθησε να περιορίσει τη φανταστία στην ετυμηγορία της κάλπης των προεδρικών εκλογών του 2020, ή στη θεσμική διαδικασία καθαίρεσης του Προέδρου, μέχρι τότε. 

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος