Η Χίλαρι “παντρεμένη” με την άρνηση να… κοιταχτεί στον καθρέφτη

Μάνος Οικονομίδης
Posted on September 12, 2017, 6:30 pm
3 secs

 

[email protected]

 

Υπάρχει μια αποστροφή της Χίλαρι Κλίντον, στο βιβλίο με το οποίο βιώνει… ψυχοθεραπεία για την απώλεια του Λευκού Οίκου από τον Ντόναλντ Τραμπ, που ενδεχομένως εξηγεί περισσότερο από κάθε άλλη, την πραγματική ψυχοσύνθεση της γυναίκας που κατάφερε να χάσει τα κλειδιά της Προεδρίας των ΗΠΑ από έναν (μεταξύ άλλων)… μισογύνη.

Η αποστροφή αφορά στις προβληματικές στιγμές του γάμου της με τον Μπιλ Κλίντον. “Σκεφτείτε το: Όλος ο πλανήτης γνωρίζει τα προβλήματα της σχέσης σου. Είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς”, παραδέχεται η Χίλαρι Κλίντον, και η μέση, κοινή λογική δεν θα διαφωνήσει μαζί της.

Κατ’ αντιστοιχία, είναι δύσκολο να βρεις την προσωπική λύτρωση σε μια εύκολα εξηγήσιμη ατελή διαδρομή προς τον Όλυμπο, όταν, επίσης όλος ο πλανήτης έγινε μάρτυρας της βουλιμίας σου για την εξουσία. Της επιμονής σου να… φορτώσεις τη συστημικά κορεσμένη φιγούρα σου στη μοναδική υπερδύναμη που μας άφησε πίσω του ο Ψυχρός Πόλεμος, όταν δεν χρειάζονταν προχωρημένες ικανότητες πολιτικής ανάλυσης, για να διαπιστώσει κανείς ότι υπήρξες το πιο τοξικό πολιτικό προϊόν του πλανήτη, τα τελευταία πολλά χρόνια.

Ένα βιβλίο που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι, ακόμη και οι γοητευτικά έξυπνοι πολιτικοί, είναι μάλλον καταδικασμένοι στη μιζέρια, όταν παραμερίζουν άγαρμπα και ανεξήγητα την πιο φυσική υποχρέωσή τους: Να κοιτάζονται στον καθρέφτη της ειλικρίνειας. Και να μετρούν τη σκιά τους. Το αποτύπωμα και την ηχώ της παρουσίας τους.

Ένα ολόκληρο βιβλίο, για να επιβεβαιώσει ότι, η άλλοτε Πρώτη Κυρία, πρώην Υπουργός Εξωτερικών και τέως Γερουσιαστής της Νέας Υόρκης παραμένει “παντρεμένη” με την άρνηση να κοιταχτεί στον καθρέφτη.

Αν το έκανε, αν έβρισκε το κουράγιο να το κάνει, δεν θα είχε αμφιβολίες για τον πρωταγωνιστή του σεναρίου της ήττας της τον περσινό Νοέμβριο. Ίσως τότε, να έβρισκε τη λύτρωση. Και μαζί της, να την έβρισκαν το Δημοκρατικό Κόμμα και συνολικά η Αμερική.Φυσικά και εμείς…

 

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας