Η Χίλαρι… δεν κρατήθηκε, και συνέκρινε τον Τραμπ με τον Νίξον

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on May 27, 2017, 3:18 pm
3 secs

Πέρασαν 48 χρόνια… Η Χίλαρι Κλίντον επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο όπου άφησε την καρδιά της, το Wellesley College, προκειμένου να εκφωνήσει την παραδοσιακή ομιλία προς τα παιδιά που αποφοίτησαν.

Η συγκυρία, η σημειολογία, και η ευκαιρία… μοναδικές. Η άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ λοιπόν, ενέδωσε στον πειρασμό. Δεν κρατήθηκε. Και, στο περιθώριο της προσωπικής εξομολόγησης για το πώς ξεπέρασε την ήττα της από τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, με… βόλτες στο δάσος και αρκετό κρασί, έφτασε στο… δια ταύτα.

Η Χίλαρι Κλίντον δεν δίστασε να κάνει τις… ακραίες συγκρίσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρίτσαρντ Νίξον, επιχειρώντας να συγκρίνει το μείζον θέμα των σχέσεων του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ με τη Ρωσία, με το Watergate.

Θύμισε μάλιστα ακόμη και την παραίτηση στην οποία εξαναγκάστηκε ο Ρίτσαρντ Νίξον, προκειμένου να αποφύγει την καθαίρεση από την Προεδρία των ΗΠΑ, αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πάθει και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η ομιλία της Χίλαρι Κλίντον κατά του Ντόναλντ Τραμπ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα mainstream media στις ΗΠΑ.

Στα social media ωστόσο, όπως συνέβαινε και προεκλογικά, η Χίλαρι Κλίντον… βρήκε τον μπελά της.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος