Η Χίλαρι έπλεξε το εγκώμιο του Βαρθολομαίου

Υστερόγραφα Team
Posted on October 27, 2016, 9:11 pm
0 secs
hillary_ecumenical

Το εγκώμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, έπλεξε η Χίλαρι Κλίντον, με σχετική δήλωσή της, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από την ενθρόνιση του “πράσινου Πατριάρχη” στον θρόνο του Φαναρίου.

“Το τελευταίο τέταρτο του αιώνα, ο κόσμος έχει ευλογηθεί να έχει την πνευματική καθοδήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος έκανε πρωτοφανή βήματα για να εμβαθύνει τη συνεργασία εντός των αυτόνομων Χριστιανικών Εκκλησιών και να καθιερώσει τον διαθρησκευτικό διάλογο με άλλες χριστιανικές εκκλησίες, καθώς και με την μουσουλμανική και την ιουδαϊκή κοινότητα.

Η Παναγιότητά του εργάζεται ακατάπαυστα για την πρόοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και την αποκατάσταση των δεσμών που έχουν ατονήσει με το πέρασμα των αιώνων, μεταξύ των οποίων με την παρουσία του ως πρώτου πνευματικού ηγέτη Ορθόδοξης Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας σε ενθρόνιση Πάπα μετά το Σχίσμα και με τη σύγκληση της πρώτης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε 1.200 και πλέον χρόνια.

Είχα τη μεγάλη τιμή να συναντήσω προσωπικά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και εμπνεύστηκα από το έργο του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της θρησκευτικής ανοχής και της περιβαλλοντικής προστασίας.

Στέλνω τις καλύτερες ευχές μου στην Παναγιότητά του για αυτή την σπουδαία επέτειο-ορόσημο”, σημείωσε η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια των Δημοκρατικών για την Προεδρία των ΗΠΑ, και επικρατέστερη για να κερδίσει τη μάχη της 8ης Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο, απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι