Η Φώφη μπροστά στη μεγάλη ευκαιρία να ξεφορτωθεί τους… σκελετούς

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on July 13, 2016, 9:23 am
Screen Shot 2016-07-13 at 9.21.06 AM

Εκβιάζει ο Αλέξης Τσίπρας το ΠΑΣΟΚ με το θέμα του εκλογικού νόμου, και το ενδεχόμενο κατάργησης του πλαφόν του 3%; Φυσικά… Είναι ωστόσο κάτι συνηθισμένο στην πολιτική. Να επιχειρούν τα κόμματα να αξιοποιήσουν κάθε όπλο το οποίο υπάρχει ενδεχομένως στη φαρέτρα τους, για να καταγράψουν τα σημαντικότερα δυνατά κέρδη για τους ίδιους.

Το θέμα ωστόσο δεν είναι τι κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Αλλά τι κάνει η Φώφη Γεννηματά. Η οποία έχει μια μεγάλη ευκαιρία, έστω και… εκβιαζόμενη, να ξεφορτωθεί τους… σκελετούς που έχουν απομείνει στις ντουλάπες του ΠΑΣΟΚ. Και το καθιστούν “αντιτουριστικό”, μακριά και πέρα από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Έχοντας το 2ο πιο “βαρύ” επώνυμο στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά δεν δυσκολεύτηκε να διαδεχθεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Δυσκολεύεται ωστόσο μέχρι και σήμερα να ξεφύγει από τη σκιά του προκατόχου της. Κυρίως, δυσκολεύεται να αφήσει πίσω της κάθε τοξικότητα που κόλλησε στο ΠΑΣΟΚ την εποχή της βαθιάς κρίσης και του Μνημονίου. Και, πολύ πιο συγκεκριμένα, την εποχή της συγκυβέρνησης του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά.

Φυσικά, αν η Φώφη Γεννηματά υποχωρήσει στο θέμα του εκλογικού νόμου, θα φαίνεται ότι στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί να είναι και έτσι. Στη στάθμιση πολιτικού συμφέροντος ωστόσο, τι είναι περισσότερο επιζήμιο για το ΠΑΣΟΚ; Ο Τσίπρας ή… οι απέναντι;

 

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος