Η Φώφη δεν σκοπεύει να γίνει ο… Βενιζέλος του Κυριάκου

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on August 13, 2016, 11:32 am
Screen Shot 2016-08-13 at 11.27.06 AM

Πολλοί εντός της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθούν να διαβάζουν λάθος τις πολιτικές εξελίξεις, και τις ισορροπίες που μπορούν να διαμορφωθούν μετά τις επόμενες εκλογές, και ποντάρουν στο ΠΑΣΟΚ, για να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας, και να αποτραπεί η επαναληπτική προσφυγή στις κάλπες, που θα συμβεί με την απλή αναλογική.

Οι… αποπροσανατολισμένοι, θεωρούν ότι η Φώφη Γεννηματά θα λειτουργήσει όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος την περίοδο του Αντώνη Σαμαρά, και για τον λόγο αυτό δεν διστάζουν να διατηρούν διακριτικό φλερτ με το ΠΑΣΟΚ, όπως στο θέμα του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ, για το οποίο δεν έβγαλε ποτέ επίσημη ανακοίνωση η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Μόνο που, η Φώφη Γεννηματά δεν είναι… Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακόμη κι αν ο “τοξικός” πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την πήρε στο λαιμό του με το θέμα του εκλογικού νόμου, και την άρνηση του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να ψηφίσει την απλή αναλογική, δίνοντας έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά επιχειρήματα να… κανιβαλίσει τη Χαριλάου Τρικούπη, η Φώφη Γεννηματά έχει τραβήξει πλέον διαχωριστική γραμμή.

Και όπως φαίνεται από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πρώτο Θέμα” και τον Γιάννη Αντύπα, δεν σκοπεύει να γίνει… συμπλήρωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια αυριανή συγκυβέρνηση, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος έγινε… συμπλήρωμα του Αντώνη Σαμαρά την περίοδο 2012-2015, με τραγικές συνέπειες για το ΠΑΣΟΚ και την εκλογική απήχησή του.

“Αν ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να γίνει άλλος ένας Τσίπρςα, ας ψάξει αλλού για δεκανίκι τύπου Καμμένου”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή της Φώφης Γεννηματά. Που προσγειώνει ανώμαλα, όσους μέσα από τη Νέα Δημοκρατία πόνταραν στο ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα των προσεχών βουλευτικών εκλογών.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος