Η Φώφη έκοψε την όρεξη των… βουλιμικών για συνεργασία με τη ΝΔ

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on April 04, 2017, 11:54 am
1 sec

Η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη, είχε αρκετές αφετηρίες και οπτικές, από όπου θα μπορούσε να ξεκινήσει την ανάλυσή της. Μίλησε για τον… κανιβαλισμό της κοινωνίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Περιέγραψε το όραμά της για το μέλλον. Και, έκοψε την όρεξη των… βουλιμικών για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτό το τελευταίο έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς έρχεται μερικές μόλις μέρες μετά την πρόσφατη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που επιχερήθηκε από αρκετούς… βιαστικούς να παρουσιαστεί ως πρόκριμα συνεργασίας.

Η κόρη του Γιώργου Γεννηματά, με διαφορετικά και προχωρημένα αντανακλαστικά κατανόησης της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, δεν σκοπεύει να κάνει αυτό το λάθος. Και το ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους, όσο δυσάρεστη κι αν γίνεται σε ΜΜΕ που θα επιθυμούσαν να τη δουν ως… Βενιζέλο του Μητσοτάκη.

Η σημερινή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ψευδαισθήσεις, ούτε δεύτερες σκέψεις για το πόσο ολέθρια και ακραία καταστροφική υπήρξε για το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, η συμπόρευση και ταύτιση με τη Νέα Δημοκρατία, και μάλιστα τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, την τριετία 2012-2015.

Μια στρατηγική επιλογή αυτοκαταστροφής, που συρρίκνωσε κοινωνικά και εκλογικά το ΠΑΣΟΚ, σε επίπεδο κόμματος… τσέπης. Γι’ αυτό και, με κάθε ευκαιρία, η Φώφη Γεννηματά “ρίχνει άκυρο” στους νοσταλγούς εκείνης της περιόδου.

Και χθες, το είπε όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν:

“Όμως η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς, ούτε έχει αποτέλεσμα «μέτωπο»  με την Νέα Δημοκρατία.

Δεν έχουμε αυταπάτες.

Η σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τις πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές από τη ΝΔ.

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζει ισοπεδωτικά το αύριο της Χώρας με το δικό της, σα να μη μας δίδαξε τίποτα η κρίση και οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτήν.

Ας μην γελιόμαστε. Οι οικονομικές παθογένειες της αγοράς δεν θα αντιμετωπιστούν μέσα από τις νεοφιλελεύθερες «δεξαμενές σκέψεις».

Μέσα από  «προκρούστειες λύσεις» για τη συρρίκνωση του Κοινωνικού Κράτους.

Σ’ εμάς δεν θα βρουν πρόθυμους, ούτε για δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα με τη ΝΔ , η Αυγή είναι βαθειά νυχτωμένη, ούτε για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα με το ΣΥΡΙΖΑ.

Πότε μας πάνε από δω, πότε μας πάνε από κει. Εμείς σταθερά αυτόνομη πορεία”.

Και όλοι κατάλαβαν…

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος