Η φωτογραφία με την οποία ο Μπιλ Κλίντον… έριξε το Twitter

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on July 15, 2017, 6:20 pm
2 secs

Πριν εμφανιστεί στη ζωή μας ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Μπιλ Κλίντον ήταν το απόλυτο πολιτικό προϊόν που χάρισαν στον πλανήτη οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι, ο “προφήτης της Αλλαγής” δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον μύθο του πάλαι ποτέ Κυβερνήτη του Άρκανσα. Του ανθρώπου που τερμάτισε πρόωρα την παρουσία των Ρεπουμπλικανών στον Λευκό Οίκο το 1992, και άντεξε οκτώ χρόνια, παρόλο που το κόμμα του Αβραάμ Λίνκολν προσπαθούσε να τον οδηγήσει σε καθαίρεση, με αφορμή το σκάνδαλο Λουίνσκι.

Ο Μπιλ Κλίντον παραμένει μέχρι και σήμερα… χιλιόμετρα μπροστά από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος. Κατάλαβε μάλιστα εγκαίρως τη δυναμική των social media, και φρόντισε να την αξιοποιήσει κατά το δοκούν.

Όπως έκανε με την παραπάνω φωτογραφία, που… γκρέμισε το Twitter, καθώς “μιλάει” από μόνη της. Ο Μπιλ Κλίντον ανάμεσα στους δυο Μπους,στο σχετικό άγαλμα που υπάρχει έξω από το Προεδρικό Κέντρο Μπους, στο Τέξας.

Ο ίδιος άλλωστε, ήταν “γέφυρα” ανάμεσα στις προεδρικές θητείες των δυο εκπροσώπων της μεγάλης πολιτικής δυναστείας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Νίκησε το 1992 τον πρεσβύτερο Τζορτζ Μπους, τερματίζοντας την παρουσία του στον Λευκό Οίκο σε μόλις μια θητεία. Και μετά από δυο πλήρεις δικές του θητείες, παρέδωσε το 2000 τα κλειδιά στον Τζορτζ Μπους τον νεώτερο.

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος