Η φιλοδοξία του Τσίπρα να αφήσει τον Μητσοτάκη να… “καεί”

info_697k66by
Posted on August 28, 2016, 12:51 pm
1 sec
tsipras-mitsotakis2

Τα σενάρια εκλογών δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα, με την κυβέρνηση από τη μια μεριά να τα διαψεύδει και την αντιπολίτευση από την άλλη να βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να προλάβει κάποια νέα αιφνιδιαστική κίνηση από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέντευξή του στη Realnews, όμως, ο Πρωθυπουργός δίνει μια άλλη οπτική και ουσιαστικά… αποκαλύπτει ποια είναι η πραγματική του φιλοδοξία και ποιες οι σκέψεις του σχετικά με το timing που θα ανοίξει τις κάλπες. Το πότε ακριβώς βέβαια δεν το ξέρει, αλλά είναι προφανές ότι θέλει να “αντέξει” στην πίεση όσο μπορεί περισσότερο, προκειμένου το επίμονο αίτημα της ΝΔ για εκλογές να εξασθενίσει από τη… φθορά του χρόνου.

“Έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019”, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη στρατηγική στην οποία ποντάρει η Νέα Δημοκρατία.

Το αν και το πόσο θα αντέξει ο Τσίπρας να παραμείνει κάτοικος Μαξίμου υπό την πίεση των μέτρων, των φόρων και της κοινωνικής αναστάτωσης, θα φανεί… Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως η πραγματική του φιλοδοξία είναι αυτή.

Να τρενάρει τις εκλογές όσο μπορεί, να περάσει τη δεύτερη αξιολόγηση και να επιχειρήσει έξοδο στις αγορές το καλοκαίρι του 2017. Και μέχρι τότε να αφήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φωνάζει για εκλογές, την ώρα που και η κοινωνία δεν… τρελαίνεται για νέα προσφυγή στις κάλπες.

Το να φτάσει στο 2019 φαντάζει βέβαια εξαιρετικά δύσκολο, αλλά το να “κάψει” το αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές ως μία εμμονική γραφικότητα είναι κάτι που υπό συνθήκες θα μπορούσε να πετύχει. Αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά και μάλιστα εκτός γραφείων. Στην κοινωνία, που κουράστηκε να ζει στην παρατεταμένη κρίση.