Η (φημολογούμενη) υποψηφιότητα Παπαμιμίκου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλάζει τα δεδομένα (στη ΝΔ)

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on August 14, 2018, 1:57 pm
1 sec

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Το ενδεχόμενο να είναι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, διαμορφώνει καινούρια δεδομένα στη Νέα Δημοκρατία και στην ευρύτερη Κεντροδεξιά, ενόψει της αναμέτρησης των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου του 2019.

Ο πρώην Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας επί ηγεσίας Σαμαρά, και πάλαι ποτέ πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, έχει διατηρήσει τα τελευταία δυο χρόνια αποστάσεις ασφαλείας από την κεντρική πολιτική, μετά και τη σφοδρή εσωκομματική επίθεση που δέχτηκε από το σύστημα το οποίο οικοδομήθηκε γύρω από τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εστίασε στην επαγγελματική εξέλιξή του, ως δικηγόρος, δεν εξαίρεσε ωστόσο τον εαυτό του από το ενδιαφέρον για τα κοινά, με έμφαση στη Θεσσαλονίκη, όπου και βρίσκεται πλέον το κέντρο των δραστηριοτήτων του.

Το τελευταίο διάστημα, στη σκιά και δημοσίων παρεμβάσεών του, μέσω αρθογραφίας σε ΜΜΕ της Βόρειας Ελλάδας, έχουν πυκνώσει οι φήμες, περί ενδεχόμενης υποψηφιότητας του Ανδρέα Παπαμιμίκου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στην παραπάνω αρχιτεκτονική επιχειρηματολογίας, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εκτιμάται ότι θα μπορούσε να χτίσει μια αξιοπρεπή εναλλακτική πρόταση, απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη, ειδικά από τη στιγμή κατά την οποία, ο Πάρις Μπίλλιας, τον οποίο φέρεται να προτιμούν στελέχη της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, δεν… τσουλάει σε επίπεδο κοινωνίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου του 2019 θα διεξαχθούν με τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, κάτι που σημαίνει ότι, ακόμη και σχετικά μικρό ποσοστό να συγκεντρώσει ένας υποψήφιος στον πρώτο γύρο, αποκτά ρόλο ρυθμιστή για την επαναληπτική Κυριακή.

Και διεκδικεί ρόλο στη διακυβέρνηση, μετά τις εκλογές.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής