Η υπογραφή Θεοδωρικάκου στη “μεγάλη υπέρβαση” του Μητσοτάκη

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on October 10, 2017, 4:36 pm
1 sec

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Καμία αλλαγή δεν είναι εύκολη. Έχει ειπωθεί άλλωστε, ότι η αλλαγή, ως συμβιωτικό ταίρι της προόδου, συναντά μπροστά, απέναντι, αλλά και… δίπλα της, μεγάλους και ισχυρούς εχθρούς. Έστω, αντιδράσεις…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόλμησε να κάνει μια μεγάλη πολιτική υπέρβαση, με τις αλλαγές που ανακοίνωσε στο επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας. Δείχνοντας ξεκάθαρα τη στόχευσή του. Να φέρει την εικόνα του κόμματος, αλλά και τον δημόσιο λόγο του, πιο κοντά στο δικό του υπόδειγμα. Πιο κοντά στις θέσεις που τον οδήγησαν στη νίκη της 15ης Ιανουαρίου του 2016, και την εξασφάλιση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

Σε όρους νέων τεχνολογιών, οι αλλαγές του Κυριάκου Μητσοτάκη μοιάζουν με “upgrade”. Προορισμένες να πάνε την παράταξη, αλλά και τον ίδιο τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πιο μακριά. Να διευκολύνουν τη διάχυση του πολιτικού μηνύματός του, σε κοινά που μέχρι πρότινος τον αντιμετωπίζαν με δυσπιστία. Και, κυρίως, να αρθρώσει έναν θετικό προγραμματικό λόγο, μακριά από τις παραφωνίες τύπου #fygete και #παραιτηθείτε, που μπορεί να εξυπηρετούσαν τη συγκυρία της στιγμής, και την ανάγκη της πόλωσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή ωστόσο απομακρύνουν από το πεδίο βολής της Νέας Δημοκρατίας, ψηφοφόρους με μετριοπαθή προσανατολισμό. Εκείνους που, κάθε φορά, κρίνουν τις εκλογές για ένα κόμμα.

Οι σημαντικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι έμπλεες… άρωμα Θεοδωρικάκου. Ο τελευταίος άλλωστε, παραμένει ο πλέον στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, και “στρατηγός” της εσωκομματικής νίκης του 2016. Το δε προφίλ που έχει διαμορφώσει εδώ και δεκαετίες ο Τάκης Θεοδωρικάκος στον δημόσιο βίο άλλωστε, ταιριάζει γαντι στη νέα σελίδα της γαλάζιας επικοινωνίας. Είναι περισσότερο συμβιωτικό.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής