Η “υπερέκθεση” Βενιζέλου… προκαλεί υποψίες για εξελίξεις

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on July 06, 2016, 9:49 am
2 secs
Screen Shot 2016-07-06 at 9.36.15 AM

 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν υπήρξε ποτέ… συνηθισμένη προσωπικότητα για τον εγχώριο δημόσιο βίο. Από την εποχή που μπήκε στο ΠΑΣΟΚ το 1989, όταν αρκετοί… γύριζαν την πλάτη τους στον Ανδρέα Παπανδρέου, στον απόηχο του σκανδάλου Κοσκωτά και της ήττας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 1989, ο Ευάγγελος Βενιζέλος… είναι πάντα εδώ.

Παρών και μάχιμος, θα προσέθετε κανείς, με την επίμονη υπεράσπιση ιδεών και πρωτοβουλιών, ακόμη και όταν φτάνει στην ακραία υπερβολή, όπως για παράδειγμα με τη… μνημειώδη ατάκα περί κατάθεσης στεφάνου υπέρ του PSI.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και άλλοτε συγκυβερνήτης του Αντώνη Σαμαρά στα δύσκολα χρόνια 2012-2015, έχει… κανιβαλιστεί επαρκώς στη δημόσια ρητορική τα τελευταία χρόνια. Φυσικά, έχει και ο ίδιος τις βαριές ευθύνες του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι καταγράφει σήμερα προχωρημένη τοξικότητα και αποστροφή σε μεγάλα κοινωνικά στρώματα, με αποτέλεσμα ο δημόσιος λόγος του να χάνει δυναμική και δυνατότητα παρεμβασης.

Απ’ την άλλη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο δύσκολα μπορείς να τον παραμερίσεις. Και είναι χρήσιμο να παρακολουθεί κανείς τη δημόσια παρουσία και τις κινήσεις του, για να χαρτογραφεί εγκαίρως εξελίξεις μέλλοντος.

Έτσι, είναι ενδιαφέρουσα η… υπερέκθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στα ΜΜΕ και τον δημόσιο λόγο τις τελευταίες μέρες. Με εμφανίσεις σε ΜΜΕ και δημόσιες παρεμβάσεις, στη σκιά και της… φορτισμένης ανάμνησης του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015. Κάτι… βλέπει προφανώς ότι έρχεται, και σπεύδει να επανατοποθετηθεί εγκαίρως στον πολιτικό χάρτη.

Άλλωστε, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τις περισσότερες φορές διαφωνεί κανείς. Δεν μπορεί ωστόσο να μην του αναγνωρίσει ότι “το έχει”. Και οσφραίνεται τις εξελιξεις εγκαίρως.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής