Η Τοyota, η Mazda και… η αποθέωση του Τραμπ από τον “άγρυπνο φρουρό” του

Υστερόγραφα Team
Posted on August 04, 2017, 5:30 pm
38 secs

 

[email protected]

Με αυτό το σκίτσο θέλησε να αποθεώσει ο Διευθυντής των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Λευκού Οίκου και Βοηθός του Αμερικανού Προέδρου, Dan Scavino Jr., μέσω του λογαριασμού του στο twitter, τον Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγο νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα ανακοίνωνε (επίσης μέσω του λογαριασμού του στο twitter) ότι οι Toyota και Mazda θα κατασκευάσουν από κοινού ένα εργοστάσιο αξίας 1,6 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, δημιουργώντας 4.000 (αμερικανικές) θέσεις εργασίας, όπως επεσήμανε. Προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση στον αμερικανικό κατασκευαστικό τομέα.

Και η αναπαραγωγή του tweet, με έναν τόνο αποθέωσης, δεν άργησε να έρθει. Αυτήν την φορά από τον λογαριασμό του Dan Scavino Jr., όπως αναφέρθηκε.

Ενός από τα (λίγα) αμετακίνητα στελέχη του επιτελείου Τραμπ, που κινεί ήρεμα τα νήματα του Λευκού Οίκου. Και ο οποίος συνδέεται με μία μακροχρόνια φιλία και συνεργασία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, αν και είναι μόλις 41 ετών.

Για την ιστορία, ο Dan Scavino έχει διατελέσει γενικός διευθυντής του Trump National Golf Club Westchester. Του ιδιωτικού golf club, ιδιοκτησίας Ντόναλντ Τραμπ, που αποτελεί ένα από τα δεκάδες golf clubs που ανήκουν στo χαρτοφυλάκιο “Trump Golf”. To συγκεκριμένο, έκτασης 7.000 τ.μ., βρίσκεται στα 50 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης και ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ από το 2002. Ο οποίος, μέχρι και την προηγούμενη της ορκωμοσίας του, διατελούσε ως Πρόεδρος.

Trump National Golf Club Westchester (Πηγή: trumpnationalwestchester.com)

 

Έτσι, λίγο πριν εισέλθει στην ηλικιακή δεκαετία των 30, ο Dan Scavino Jr. βρισκόταν στο πλευρό του Tραμπ ως διευθυντής του ανωτέρω golf club. Eκτός αυτού όμως, αποτελεί ένα από τα πιο πιστά του στελέχη, που τον συντροφεύουν μέχρι σήμερα, από την αρχή της καμπάνιας του για την προεδρική κούρσα, τον Ιούνιο του 2015.

Τον Φεβρουάριο του 2016, ο Scavino ορίστηκε διευθυντής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ. Και εφόσον αυτή απέβη νικηφόρα, δε γινόταν η συγκεκριμένη θέση, από τον Λευκό Οίκο πλέον, να αντιστοιχισθεί με άλλο πρόσωπο.

Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει τον Daniel Scavino Jr., όπως είναι το πλήρες όνομά του, ως το alter ego του Ντόναλντ Τραμπ. Mε τις αναφορές να κάνουν λόγο ακόμα και για ομοιότητα στην προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση και των δύο, με κοινούς ενδυματολογικούς κώδικες.

Πρόκειται επομένως για έναν άνθρωπο που υποστηρίζει τον Πρόεδρό του με τον πιο αλάνθαστο τρόπο. Μέσω δηλαδή των social media, για τη χρήση των οποίων ο Τραμπ αδιαμφισβήτητα παίρνει βραβείο. Πίσω όμως από όλα αυτά κρύβεται ο «άγρυπνος φρουρός» του, Dan Scavino Jr. Που τον μύησε στη τέχνη του χειρισμού τους.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, και όπως μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε χρήστης του διαδικτύου, ο λογαριασμός του Dan Scavino Jr. στο twitter εκπέμπει αυτήν την τεράστια πίστη προς τον Πρόεδρό του. H οποία όμως εκφράζεται μετριασμένα. Μόνο που κάποιες φορές, ο ενθουσιασμός δεν μπορεί να συγκρατηθεί. Όπως και στο παραπάνω tweet. Όπου ο Scavino, στο άκουσμα της κοινοπραξίας Toyota και Μazda, δεν άντεξε να μην βροντοφωνάξει νικηφόρα στον @realDonaldTrump “WIN, WIN, WIN!”. Συνοδεύοντας μάλιστα την ανάρτησή του από σκίτσο που απεικονίζει τον Τραμπ να φέρνει επενδύσεις στη χώρα του.

Και γιατί άλλωστε να μην το βροντοφωνάξει ο Scavino; Πρόκειται για μία σημαντικότατη επένδυση, που εκτιμάται ότι θα αρχίσει να λειτουργεί εντός του 2021, έχοντας παραγωγική δυναμικότητα 300.000 οχημάτων το χρόνο και απασχολώντας εργατικό δυναμικό στον αριθμό που προαναφέρθηκε. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, τη συνεργασία των οποίων χαιρέτισε ο Υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας Hiroshige Seko, θα κατασκευαστεί μία μονάδα συναρμολόγησης στις ΗΠΑ, ενώ η Toyota θα αποκτήσει ποσοστό 5% στη μικρότερη ανταγωνίστριά της. Στο πλαίσιο μάλιστα των αυστηρότερων κανόνων στις εκπομπές ρύπων παγκοσμίως, θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων.

Εκτός αυτής της ενδιαφέρουσα εξέλιξης ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του μπορούν να πανηγυρίζουν σήμερα και για ένα επιπλέον «κατόρθωμα». Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα, το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ επέστρεψε σε ιστορικό χαμηλό 16 ετών, σημειώνοντας μείωση από 4,4% σε 4,3%. Όπως δημοσιοποίησε το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας μέσω σχετικής έκθεσής του, η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε 209.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Wall Street.

Κάτι που όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα διέφευγε της δημοσιοποίησης από το twitter του Προέδρου Τραμπ. «Προειδοποιώντας» μας παράλληλα, ότι… μόλις έχει αρχίσει.

Έχοντας όμως αυτήν την φορά, όλα τα δίκια με το μέρος του! Τόσο ο ίδιος, όσο και ο «άγρυπνος φρουρός» του. Ώστε να δικαιολογείται η έξαρση συναισθηματισμού του τελευταίου προς το πρόσωπο του επί χρόνια φίλου και Προέδρου του.

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι