Η τελευταία ελπίδα των Τόρις να… απαλλαγούν από την Τερέζα Μέι

Μάνος Οικονομίδης
Posted on June 10, 2017, 8:26 pm
5 secs

 

[email protected]

 

Το βράδυ του μεγάλου πολιτικού σοκ για την Τερέζα Μέι και το Συντηρητικό Κόμμα, αρκετοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να σκέφτονται μελαγχολικά την επόμενη μέρα για τους Τόρις σε επίπεδο ηγεσίας.

Η μελαγχολία δεν αφορούσε στην προοπτική… απαλλαγής από την υπό προθεσμία πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας. Αλλά στο γεγονός ότι η… τελευταία πραγματικά μεγάλη ελπίδα των Τόρις, βρίσκεται εκτός Κοινοβουλίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι αρκούντως… προβληματικός, ο Ντέιβιντ Ντέιβις και η Άμπερ Ρουντ κάθε άλλο παρά πείθουν, ο Ντέιβιντ Κάμερον θεωρείται… αδιανόητο να επανακάμψει, και κάπως έτσι ο Τζορτζ Όσμπορν είναι το όνομα που στριφογυρίζει στο μυαλό των περισσότερων.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και βασικός υπερασπιστής του Bremain, το οποίο… εκδικήθηκε την Τερέζα Μέι στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, βρίσκεται σήμερα εκτός πολιτικής. Μετά τη σύγκρουσή του με τη διάδοχο του Ντέιβιντ Κάμερον αποχώρησε, αφοσιώθηκε στη… δημοσιογράφια, και από την “London Evening Standard”… κόβει εισιτήρια με όσα γράφει.

Τις ώρες που το Συντηρητικό Κόμμα βίωνε το δέος του απρόβλεπτου αποτελέσματος, ο Τζορτζ Όσμπορν σχολίαζε τις εξελίξεις ως… ουδέτερος παρατηρητής. Στο Twitter ωστόσο, δεν προλάβαινε να μετράει τις προτροπές περί… επιστροφής.

Ο χρόνος άλλωστε, είναι με το μέρος του. Και η εκδίκηση προς την Τερέζα Μέι σερβίρεται σε δόσεις.

 

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας