Η (συνειδητή) επιλογή του Τσίπρα να χτυπάει (προσωπικά) τον Μητσοτάκη

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on February 24, 2017, 1:17 pm

Ακόμη μια εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στην ώρα του “Πρωθυπουργού”, ακόμη μια επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με αφορμή τη συζήτηση ερώτησης του Βασίλη Λεβέντη για το πρόσφατο Eurogrpoup, ο Πρωθυπουργός βρήκε το πάτημα για να επιτεθεί κατά του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε δυο επίπεδα: Απ’ τη μια στη στάση που τον κατηγορεί ότι κράτησε στο περιθώριο της μάχης για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, με όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο. Και, απ’ την άλλη, στην απουσία του τις τελευταίες μέρες, κατά τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν άρρωστος.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να “κολλήσει” στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη ρετσινιά της υπονόμευσης της χώρας, μέσω των αρνητικών τοποθετήσεών του κατά της κυβέρνησης, στο περιθώριο της πρόσφατης συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ. Και ταυτόχρονα, να τον κατηγορήσει ότι μετά το Eurogroup… κρύβεται, και αποφεύγει να τοποθετηθεί δημόσια για τα θετικά για την Ελλάδα αποτελέσματα.

Είναι προφανές ότι η απευθείας αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτελεί στρατηγική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου. Η αποτελεσματικότητα της οποίας βέβαια, μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος