Η συμβολή-σφραγίδα του Κώστα Καραμανλή σε ένα έργο πνοής για την Ελλάδα

Υστερόγραφα Team
Posted on February 23, 2017, 1:01 pm
2 secs

 

 

Την Πέμπτη 23/2/2017 ένα μεγάλο έργο πνοής για την Αθήνα, την Αττική, αλλά και ολόκληρη τη χώρα παραδίδεται στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» και την προσωπική συμβολή – σφραγίδα του Κώστα Καραμανλή η Ελλάδα αποκτά ένα σύγχρονο κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού.

– Όλα ξεκίνησαν στις 16 Μαρτίου 2006. Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τη Συμβουλευτική Επιτροπή του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος». Στη συνάντηση εκδηλώνεται η πρόθεση του Ιδρύματος να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τη μελέτη, την κατασκευή και τον εξοπλισμό τριών μεγάλων έργων: του Πολιτιστικού – Εκπαιδευτικού Πάρκου και εντός αυτού της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της νέας Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το Ίδρυμα ζητά να παραχωρηθεί μια κατάλληλη για το σχέδιό του έκταση ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου και τη δέσμευση της Πολιτείας ότι δεν θα προέκυπταν στην πορεία κωλύματα και καθυστερήσεις.

Ο πρωθυπουργός ευχαριστεί τους εκπροσώπους του Ιδρύματος και ουσιαστικά «υιοθετεί» το σχέδιο. Μετά από εκτενείς συζητήσεις και ενέργειες επιλέγεται ως πλέον κατάλληλη η έκταση 200 στρεμμάτων του παλαιού Ιπποδρόμου. Στους μήνες πουν ακολουθούν ο Πρωθυπουργός επισπεύδει την εξέλιξη των διαδικασιών και συντονίζει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών. Σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς δίνονται οδηγίες και κατευθύνσεις οι οποίες στην πορεία μεταφράζονται σε γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις σύνθετων τεχνικών και διαδικαστικών ζητημάτων.

– Στις 11 Ιουνίου 2007 ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και οι εκπρόσωποι του Κοινωφελούς Ιδρύματος « Σταύρος Σ. Νιάρχος» κ.κ Ανδρέας Δρακόπουλος και Σπύρος Νιάρχος συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας του Ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος για την υλοποίηση των έργων. Μετά την υπογραφή του Μνημονίου ο Πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας… Είναι ένα μεγάλο έργο πνοής, το οποίο προστίθεται στη μακρά σειρά προσφοράς του Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» στον τόπο μας. Ένα έργο το οποίο αποδεικνύει ότι συνεχίζεται η μακρά παράδοση προσφοράς των επιφανών Ελλήνων ευεργετών, των ανθρώπων που διέθεσαν και διαθέτουν το περίσσευμα της δημιουργικής τους δράσης για το συλλογικό καλό».

Η προσωπική εμπλοκή του Πρωθυπουργού συνεχίζεται μέχρι την υπογραφή της σύμβασης και την κύρωσή της από τη Βουλή τον Αύγουστο του 2009. Χάρη σε αυτή διασφαλίσθηκε η απρόσκοπτη και εντός των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίηση του έργου.

Στη φωτογραφία, από την 18η Ιουλίου του 2007, ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τα μέλη του Δ.Σ του Ιδρύματος κ.κ Φίλιππο Νιάρχο, Σπύρο Νιάρχο και Ανδρέα Δρακόπουλο.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι