Η στρατηγική του Τσίπρα να… “τσουβαλιάσει” Μητσοτάκη και Σημίτη

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on April 10, 2017, 10:41 am

Το τελευταίο διάστημα είναι κάτι παραπάνω εμφανής η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ταυτίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Κώστα Σημίτη. Με αφετηρία… έντασης της σχετικής ρητορικής, τη “θρυλική” πλέον συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εκεί όπου μεταξύ άλλων ζήτησε ευθέως και άμεσα εκλογές.

Ο Πρωθυπουργός επιδιώκει να κολλήσει μέρος της τοξικότητας Σημίτη στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ποντάροντας στην οργή που προκαλούν στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας οι μνήμες της περιόδου Σημίτη, με τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που επιτρέπουν στον Αλέξη Τσίπρα να επιδιώκει να βάλει τον εαυτό του απέναντι στο συγκεκριμένο “σύστημα”.

Επιπροσθέτως, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα άνοιγμα στο σημιτικό στρατόπεδο, πολλά στελέχη του οποίου… γοητεύονται από την προοπτική επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, ώστε να βρεθούν και πάλι οι ίδιοι σε θέσεις εξουσίας, κάτι που διευκολύνει τη ρητορική Τσίπρα περί “ταύτισης”.

Γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναμένεται ότι θα ενταθούν τέτοιου είδους επιθέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ειδικά μετά τη διαφαινόμενη συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, η ατζέντα της δημόσιας αντιπαράθεσης των κομμάτων αλλάζει.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος