Η στρατηγική Μπουτάρη για την “επόμενη μέρα” στην Κεντροαριστερά

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on February 15, 2018, 12:30 pm
0 secs

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Την τέχνη της πρόκλησης, ο Γιάννης Μπουτάρης την κατέχει σε υπερθετικό βαθμό. Και επί σειρά πολλών ετών, την εργαλιοποιεί για την παρουσία του στον δημόσιο βίο. Κερδίζοντας διαρκώς έδαφος. Και διαψεύδοντας προγνωστικά και πιθανότητες.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προκάλεσε σάλο με την αποστροφή του για μετονομασία του αεροδρομίου “Μακεδονία”, ώστε, μεταξύ άλλων… να μην μπερδεύονται οι τουρίστες. Είτε ήθελε να το πει έτσι, είτε λίγο διαφορετικά. Είτε… τον έπιασαν στον ύπνο οι δημοσιογράφοι.

Η ουσία δεν αλλάζει. Ο Γιάννης Μπουτάρης ήρθε να ενώσει το νήμα της φωνής του με τις σκέψεις πολλών άλλων, που έχουν κουραστεί από το μείζον εθνικό θέμα του Σκοπιανού. Φυσικά και αποτελούν μειοψηφία. Οι ίδιοι παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως ρεαλιστές. Οι επικριτές τους κάνουν λόγο για… μίζερους, στην πιο ευγενική εκδοχή των χαρακτηρισμών που ακούγονται.

Ο Γιάννης Μπουτάρης έκλεισε το μάτι στους “πεφωτισμένους” της Κεντροαριστεράς. Της όλης Κεντροαριστεράς, που θα έλεγε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, σε όλους τις πολιτικές δυνάμες που κινούνται αριστερά της Νέας Δημοκρατίας του σημερινού προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φυσικά, με το βλέμμα στο μέλλον. Και την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού…

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής