Η στρατηγική διείσδυσης του Φαήλου στη βάση της ΝΔ

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on July 07, 2016, 9:13 am
1 sec

 

13329394_1224012934278054_8704944583033754685_oΈνα κρίσιμο μέγεθος για την έκβαση των επόμενων βουλευτικών εκλογών θα αφορά την τύχη της Νέας Δεξιάς. Πόσο δηλαδή θα καταφέρει το κόμμα που ίδρυσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, να πετύχει ικανοποιητικά εκλογικά ποσοστά, που θα του επιτρέψουν να καταγραφεί ως “παίκτης” για την επόμενη μέρα.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που, με τη δρομολόγηση του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, οι μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις θα είναι περισσότερο σύνθετες και απαιτητικές για τις πολιτικές δυνάμεις που θα διαγκωνίζονται για την ψήφο των πολιτών.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης στοχεύει εκ των πραγμάτων στις εκλογικές δεξαμενές της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον όπως διαμορφώθηκε η κοινωνική βάση της τα τελευταία χρόνια, επί ηγεσίας Αντώνη Σαμαρά. Περισσότερο όμως, στοχεύει στην κοινωνική βάση που κινείται κατά κύριο λόγο στα… δεξιά της Κεντροδεξιάς, και έχει επιδείξει στο παρελθόν στοιχεία και χαρακτηριστικά γνωρίσματα εκλογικής κινητικότητας.

Στα πρώτα βήματα της Νέας Δεξιάς, ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχει επενδύσει στα social media, για την επιθετική προώθηση των θέσεών του. Το επόμενο βήμα θα είναι να καταφέρει να διεισδύσει ουσιαστικά στην κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας. Και εκεί, να διεκδικήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο, ώστε να καταγραφεί ως “διέξοδος”, και ανάλογα με το πόσο θα τον ευνοήσουν οι πολιτικές συγκυρίες, να κάνει… ταμείο πάνω στην κάλπη.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής