Η… σκιώδης “Πρώτη Κυρία” του Λευκού Οίκου (που… ξεδόντιασε τον ανταγωνισμό)

Μάνος Οικονομίδης
Posted on August 21, 2017, 8:27 pm
6 secs

 

[email protected]

 

Ο Ρινς Πρίμπους είναι σπίτι του, όπως και ο Στιβ Μπάνον με τον Σον Σπάισερ… στο δικό τους. Τις τελευταίες εβδομάδες ο Λευκός Οίκος του Ντόναλντ Τραμπ υπέστη ένα πρωτοφανές ξεχαρβάλωμα κορυφαίων στελεχών, με εκείνους που απέφυγαν την… αποβολή να είναι εκ των πραγμάτων οι μεγάλοι νικητές.

Η Μελάνια Τραμπ… παραμένει Πρώτη Κυρία. Η Ιβάνκα Τραμπ, Πρώτη Κόρη. Η Σάρα Χάκαμπι αναβαθμίστηκε σε εκπρόσωπο Τύπου. Η Χόουπ Χικς έγινε διευθύντρια επικοινωνίας. Και ο στρατηγός Τζον Κέλι ανέλαβε να βάλει τάξη στον “πιο διάσημο Οίκο στον πλανήτη”, από τη θέση του Προσωπάρχη.

Υπάρχει ωστόσο μια ακόμη φιγούρα που… κινείται στις σκιές, έχει καταφέρει να αποφύγει τις κακοτοπιές, και εκ των πραγμάτων προβάλει ως η σκιώδης “Πρώτη Κυρία” του επιτελείου Τραμπ. Εκείνη που ενδεχομένως ενορχήστρωσε το “κούρεμα” των υπολοίπων.

Η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με την Κέλιαν Κόνγουεϊ άλλωστε, έχει καρμικά χαρακτηριστικά. Η “ιέρεια των δημοσκοπήσεων” του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, προστέθηκε στο επιτελείο Τραμπ τον Αύγουστο του 2016, όταν ο τότε υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την Προεδρία των ΗΠΑ, υπολειπόταν στις δημοσκοπήσεις της Χίλαρι Κλίντον σχεδόν 15%.

Τα αποτελέσματα… τα ζήσαμε. Η Κέλιαν Κόνγουεϊ, που ανέλαβε να αλλάξει το προφίλ του Τραμπ, κατάφερε να μετατρέψει τον εκκεντρικό μεγιστάνα του real estate σε πιθανό νικητή. Και τελικά σε… οριστικό νικητή. Διόρθωσε ένα μέρος από τις γωνίες της ρητορικής του, στόχευσε στις μεγάλες swing states που κρίνουν παραδοσιακά τη νίκη στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, και πέτυχε να φέρει στο… σακούλι του Ντόναλντ Τραμπ σχεδόν το 43% της γυναικείας ψήφου στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016. Για χάρη ενός… μισογύνη.

Το πρώτο 7μηνο της παρουσίας Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η Κέλιαν Κόνγουεϊ αποδείχτηκε η απόλυτη survivor της Δυτικής Πτέρυγας. Έχοντας βάλει στο μυαλό του Αμερικανού Προέδρου την ιδέα των fake news, που η ίδια παρουσιάζει ως “εναλλακτικά δεδομένα”. Και η ζωή… συνεχίζεται.

 

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας