Η Ρωσία… ή το Ισραήλ κέρδισε τις εκλογές για τον Τραμπ;

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on December 26, 2016, 11:46 am
0 secs

Από την επομένη των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ… κουραστήκαμε να ακούμε τους Δημοκρατικούς, τη Χίλαρι και τον Ομπάμα να “κλαίνε”, κατηγορώντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία, ότι “έκλεψαν” τις εκλογές για λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι σχετικές κατηγορίες, πέραν του ότι κινούνται στα όρια του… ψεκασμού, προσδίδουν την ίδια στιγμή διαστάσεις “ημίθεου” στον Ρώσο Πρόεδρο, χαρίζοντάς του τη δυνατότητα να παρεμβαίνει και να καθορίζει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη μοναδική υπερδύναμη που μας κληρονόμησε ο Ψυχρός Πόλεμος.

Ας είναι όμως… Συνεχίζοντας στη ρότα των “ψεκασμών”, θα είχε ενδιαφέρον να αναρωτηθεί κανείς αν τελικά η Ρωσία ήταν εκείνη που κέρδισε τις εκλογές για λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, ή… το Ισραήλ.

Και εξηγούμαστε: Η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά της διακυβέρνησης Ομπάμα, με αφορμή και την πρόσφατη ψήφο υπέρ των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ, επιβεβαιώνει ότι το Ισραήλ είχε αγανακτήσει με τους Δημοκρατικούς, και το πώς χειρίστηκαν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα τελευταία 8 χρόνια.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ήταν ο πρώτος ηγέτης που, το πρωί της 9ης Νοεμβρίου, μίλησε με τόσο θερμά λόγια για τον Ντόναλντ Τραμπ… καλωσορίζοντάς τον στην Προεδρία των ΗΠΑ, και αποκαλώντας τον “πραγματικό φίλο του Ισραήλ”.

Εννοούσε προφανώς ότι… κάποιοι άλλοι δεν ήταν. Αληθινοί φίλοι του Ισραήλ.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος