Η ρεβάνς της λογικής. Ο Τζο Μπάιντεν “αγκαλιά” με τη μεγάλη απόφαση

Μάνος Οικονομίδης
Posted on October 26, 2017, 6:40 pm
5 secs

 

Του Μάνου Οικονομίδη

[email protected]

 

Η ζωή έχει τον τρόπο της να προσφέρει δεύτερες ευκαιρίες. Να αποκαθιστά μια τάση που ανατράπηκε, βίαια, άγαρμπα και ίσως άδικα τις περισσότερες φορές. Φτάνει φυσικά ο παθών, να αφήνει πάντα ένα φως ανοικτό. Εκεί, μέσα στην καρδιά του. Για να είναι διαθέσιμο την κατάλληλη στιγμή. Τη στιγμή που θα χρειαστεί να νικήσει, και πάλι το σκοτάδι.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τζο Μπάιντεν θα γινόταν ένας αξιοπρεπής Πρόεδρος. Ίσως καλύτερος, και σίγουρα περισσότερο αποτελεσματικός και από τον Μπαράκ Ομπάμα, αν αποφάσιζε να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Αν το έκανε, το πιο τοξικό προϊόν των ζώντων γενεών, δηλαδή η Χίλαρι Κλίντον, και ο αφόρητα λαϊκιστής γεράκος, δηλαδή ο Μπέρνι Σάντερς, θα είχαν παραδώσει τη μετριότητά τους στην κρίση της Ιστορίας. Και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα κατάφερνε ποτέ “να σπάσει τον τροχό της Ιστορίας”, επικρατώντας σε μεγάλες swing states, που παραδοσιακά ψήφιζαν τους Δημοκρατικούς, καθώς η υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν θα είχε αφαιρέσει από τη “σιωπηλή πλειοψηφία” κάθε δικαιολογία για το… ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί.

Η ζωή ωστόσο τα έφερε αλλιώς. Ο Τζο Μπάιντεν βίωσε τον ακατανόμαστο πόνο του πατέρα που κηδεύει τον γιό του, όταν ο Μπο Μπάιντεν “έφυγε” πρόωρα από τη ζωή, και η φυσική ροή των γεγονότων ανατράπηκε. Κάπου εκεί, μας προέκυψε η Χίλαρι, και τα υπόλοιπα… τα ζούμε στο Twitter του Ντόναλντ Τραμπ.

Ίσως όμως η Ιστορία δεν τελείωσε ακόμη με τον Τζο Μπάιντεν. Γι’ αυτό και ο επί 8ετία Αντιπρόεδρος του “προφήτη της Αλλαγής”, παραδέχεται πλέον ανοιχτά, όπως έκανε με τη συνέντευξή του στο περιοδικό Vanity Fair, ότι σκέφτεται την προοπτική να είναι στις προεδρικές εκλογές του 2020 υποψήφιος για να… διώξει τον Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Ακόμη βέβαια είναι εξαιρετικά νωρίς, η “αλεξίσφαρη” αξιακή κιβωτός του Τζο Μπάιντεν ωστόσο, του… Μπιλ Κλίντον της εποχής μας, ως ένθερμου υποστηρικτή της στρατηγικής του μεσαίου χώρου, φαντάζει ήδη αδύνατο να ηττηθεί από τον αντισυστημικό λαϊκισμό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ένας γενναίος άνθρωπος, όλο και πιο κοντά στη μεγάλη απόφαση. Η ρεβάνς της λογικής…

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας