Η Ρένα Δούρου δρομολογεί την υλοποίηση έργων σε Σαλαμίνα και Πεντέλη

Υστερόγραφα Team
Posted on January 02, 2018, 2:39 pm
1 sec

 

Τη συντήρηση και βελτίωση του γηπέδου Αμπελακίων Σαλαμίνας εξασφάλισαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το σχετικό έργο, η Περιφέρεια Αττικής και το ΝΠΔΔ Άθλησης, Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Σαλαμίνας.
Σκοπός του έργου (προϋπολογισμού 520.000 ευρώ με ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας, είναι η αναβάθμιση του γηπέδου Αµπελακίων Σαλαμίνας, στην Ακτή Θεμιστοκλέους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένας χώρος για εκδηλώσεις µε δυνατότητα λειτουργίας όλες τις εποχές του χρόνου.
Συγκεκριμένα, θα εκτελεστούν εργασίες για την αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα µε συνθετικό, για τη συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων (αποδυτηρίων, γραφείων, κ.λπ.), για την κατασκευή και τοποθέτηση μεταλλικών κερκίδων καθώς και για την τοποθέτηση μεγαφωνικής εγκατάστασης.
Τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει το ΝΠΔΔ Άθλησης, Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Σαλαμίνας.

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης με αντικείμενο την υλοποίηση της μελέτης με τίτλο «Σύνταξη μελέτης για τις παρεμβάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αθλητικούς χώρους στο Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο Δ.Κ. Μελισσίων, στο Κλειστό Γυμναστήριο Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, στο Κλειστό Γυμναστήριο Λυκείου Δ.Κ. Μελισσίων». Η μελέτη, προϋπολογισμού 12.351,44 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Σκοπός της μελέτης είναι η αντικατάσταση των υπαρχόντων συστημάτων ψύξης – θέρμανσης σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Πεντέλης με νέα, βασισμένα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), προκειμένου να εξασφαλιστεί η μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων καθώς και η εξοικονόμηση πόρων.
Συγκεκριμένα, η μελέτη αφορά στο Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο Δ.Κ. Μελισσίων (περικλείεται από τις οδούς Παναγούλη, Υψηλάντου και Ανδρούτσου), στο Κλειστό Γυμναστήριο Δ.Κ. Νέας Πεντέλης (περικλείεται από τις οδούς Μεσολογγίου, Ραιδεστού, Παναγούλη και Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου) καθώς και στο Κλειστό Γυμναστήριο Λυκείου Δ.Κ. Μελισσίων (περικλείεται από τις οδούς Γεννηματά, Σάμου, Χατζηδάκη και Μπελογιάννη).
Τέλος, σημειώνεται ότι την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο και την παραλαβή της αναλαμβάνει ο Δήμος Πεντέλης.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι