Η πρόβλεψη του Τζο Μπάιντεν για το… πώς θα μείνει στην Ιστορία ο Ντόναλντ Τραμπ

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on November 14, 2017, 12:50 pm
4 secs

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Με το σχετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, είναι βέβαιο ότι η Αμερική θα απογοητευτεί, στην περίπτωση κατά την οποία ο Τζο Μπάιντεν αλλάξει γνώμη, και δεν επιλέξει το 2020 να τεθεί αντιμέτωπος του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ώστε να… εκδιώξει από το Οβάλ Γραφείο τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου.

Ο επί οκταετία Αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα φαντάζει ως η πλέον ασφαλής και… ελκυστική υποψηφιότητα, για να ενώσει το Δημοκρατικό Κόμμα, να επουλώσει τις πληγές που άφησε η Χίλαρι Κλίντον, να φρενάρει τον λαϊκισμό του Μπέρνι Σαντερς, και να πείσει τη “σιωπηλή πλειοψηφία” να μην δώσει στον Ντόναλντ Τραμπ ακόμη μια ευκαιρία στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν αφήνει επιμελώς το θέμα ανοικτό, οι δημόσιες εμφανίσεις του ωστόσο, ενισχύουν την εκτίμηση ότι, τελικά θα είναι υποψήφιος, καθώς οικοδομεί προσεκτικά το προφίλ “της λογικής”, απέναντι σε όσα ζουν σήμερα οι ΗΠΑ, στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ.

Τελευταίο, αλλά πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στην τηλεοπτική εκπομπή “The Late Show With Stephen Colbert”, όπου προέβλεψε ότι, ο Ντόναλντ Τραμπ θα μείνει στη Ιστορία ως μια… παραφωνία (στο κορυφαίο αξίωμα του κόσμου).

 

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος