Η προεκλογική εκστρατεία για την Αρχιεπισκοπή… συνεχίζεται. Η ατζέντα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την “επόμενη μέρα”

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on March 31, 2018, 12:07 pm
2 secs

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Οι άμεσα εμπλεκόμενοι, προφανώς και το αρνούνται πεισματικά, η πραγματικότητα ωστόσο δείχνει ότι η… προεκλογική εκστρατεία για την Αρχιεπισκοπή έχει ξεκινήσει. Και… συνεχίζεται.

Κεντρικός πρωταγωνιστής ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. “Παιδί” του μακαριστού Χριστόδουλου, από τον οποίο απομακρύνθηκε για να προσεγγίσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με κεντρικό ρόλο στη διαδοχή του 2008, όταν οι δικές του καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιου, καταγγελίες που… ξεχάστηκαν από τον ίδιο τον κ. Χρυσόστομο στη συνέχεια, έκριναν τη μάχη στην Ιεραρχία υπέρ του νυν Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Στα χρόνια που ακολούθησαν εκείνη τη δύσκολη στιγμή για την Εκκλησία, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας έχτισε το δικό του αυτοτελές προφίλ, και φυσικά διατηρεί ρόλο προνομιακού συνομιλητή με τους Μητροπολίτες της νεώτερης γενιάς. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορεί κανείς να μιλάει για τη διαδοχή στην ηγεσία της Εκκλησίας… ζώντος του Αρχιεπισκόπου, οι δημόσιες κινήσεις, τοποθετήσεις και πρωτοβουλίες του ωστόσο, δείχνουν ότι το μέλλον δεν τον αφήνει αδιάφορο.

Με αφορμή τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, σε αντίθεση με την ηγεσία της Εκκλησίας και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας έσπευσε να τα… αφορίσει. Φιλοτεχνώντας το προφίλ του μοναδικού εκπροσώπου της λεγόμενης… “Αριστεράς του Κυρίου”, στο εσωτερικό της Ιεραρχίας.

Η προ ημερών παρουσία του στην τηλεόραση, με εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στους Μάκη Κουρή και Σπύρο Γκουτζάνη, στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” της τηλεόρασης του Kontra, ήρθε να επιβεβαιώσει τα… ίχνη στρατηγικής μέλλοντος. Ο ίδιος άλλωστε σημείωσε σε μια αποστροφή του: “Η Εκκλησία πρέπει να αλλάξει τον λόγο της, ώστε να γίνει πιο προσιτός και πιο κατανοητός”.

Καταλαβαινόμαστε όλοι, έτσι;

 

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής