Η πραγματικά “ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο”, που… ξέχασε το Forbes

Μάνος Οικονομίδης
Posted on November 02, 2017, 11:27 pm
4 secs

Του Μάνου Οικονομίδη

[email protected]

 

Δεν θα περίμενε φυσικά κανείς από το περιοδικό Forbes, τώρα στα… γεράματα, να αφήσει στην κρεμάστρα τον μανδύα του συνεπούς συστημικού μέσου. Γι’ αυτό και η Άνγκελα Μέρκελ, με… μικρή αντίσταση και ανταγωνισμό, τερμάτισε πρώτη στην παραδοσιακή, ετήσια λίστα των “ισχυρότερων γυναικών στον πλανήτη.

Η Τερέζα Μέι, η Μελίντα Γκέιτς, η Κριστίν Λαγκάρντ, η Βασίλισσα Ελισάβετ, η Ιβάνκα Τραμπ, η Χίλαρι Κλίντον, η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Μπιγιονσέ, όλες ήταν εκεί. Πιστές στο ετήσιο ραντεβού. Με τις γνωστές και αυθόρμητες ενστάσεις, για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία από την πλευρά του Forbes, να συντονιστεί με το ρεφρέν της συγκυρίας. Να κατανοήσει τα πραγματικά μηνύματα των καιρών.

Αν το έκανε, αντί της Άνγκελα Μέρκελ, στην πρώτη θέση της λίστας με τις ισχυρότερες γυναίκες στον πλανήτη, θα βρισκόταν… εκείνη. Η γυναίκα που έκαναν έναν μισογύνη… Πρόεδρο των ΗΠΑ. Και μετά από 10 μήνες στον Λευκό Οίκο, έχει καταφέρει να επιβιώσει, και να χαμογελά με νόημα με την παρέλαση αποκεφαλισμών των άλλοτε πανίσχυρων συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ. Όχι η Ιβάνκα, φυσικά…

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ είναι εδώ και έναν χρόνο η… ελεφαντίνα στο δωμάτιο. Το “σπασικλάκι” με τις δημοσκοπήσεις, που αντικατέστησε ως επικεφαλής της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ τον Αύγουστο του 2016 τον Πολ Μάναφορτ, δηλαδή τον άνθρωπο που θα μπορούσε να είχε παρασύρει μαζί του στον γκρεμό τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου, και διώκεται για συνωμοσία κατά των ΗΠΑ, και για ξέπλυμα χρήματος.

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ έκλεψε τις εκλογές μέσα από τα χέρια της Χίλαρι Κλίντον, εστιάζοντας στις μεγάλες swing states, του Ουισκόνσιν και του Μίσιγκαν, που ενταφίασαν τις προσδοκίες που είχε η πιο τοξική πολιτικός του πλανήτη, να περάσει ως τροπαιούχος και νικήτρια την είσοδο του Λευκού Οίκου.

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ πιστώθηκε το 42% των γυναικών που ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ. Έναν αυταπόδεικτα μισογύνη, με αυθόρμητη τάση απαξίωσης της γυναίκας.

Η γυναίκα που έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ Πρόεδρο των ΗΠΑ, συνεχίζει να κάνει κουμάντο. Αυτή τη φορά… στη διακυβέρνηση. Και, ποιός ξέρει, ίσως στο μέλλον να την περιμένει και εκείνη μια πρωταγωνιστική θέση στην πολιτική. Απέδειξε άλλωστε ότι διαθέτει όλο το “πακέτο”. Αν και μάλλον, ο καθρέφτης της κλείνει το μάτι ως… kingmaker. Πίσω από την κουρτίνα.

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας