Η πολιτική ενηλικίωση του Κώστα Μπακογιάννη

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on July 27, 2017, 4:40 pm
2 secs

 

Για τον Κώστα Μπακογιάννη, προφανώς και το θέμα που προέκυψε με τη “μη συμμόρφωσή” του με την επιθυμία της Νέας Δημοκρατίας να απέχουν τα ‘γαλάζια” στελέχη από εκδήλωσεις που διοργανώνει στις Περιφέρειες ο Πρωθυπουργός, είναι το tipping point της διαδρομής του στον δημόσιο βίο.

Το σημείο καμπής που εικονοποιεί την πολιτική ενηλικίωσή του, και του προσφέρει την ευκαιρία να ανοίξει έναν αμιγώς προσωπικό πολιτικό βηματισμό. Ως ο Κώστας Μπακογιάννης, ένας σύγχρονος πολιτικός, με την εθνική αναγκαιότητα της εθνικής συμφιλίωσης ισχυρή μέσα του. Όπως θα περίμενε κανείς από τον γιο του μάρτυρα της Δημοκρατίας Παύλου Μπακογιάννη.

Με την ιδεολογικά και θεσμικά “αλεξίσφαιρη” θέση που πήρε, ο Κώστας Μπακογιάννης εν πολλοίς διόρθωσε την (τουλάχιστον προβληματική) θέση της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος δε, βγαίνει πολλαπλά κερδισμένος. Δεν είναι (μόνο) ο γιός του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη. Ούτε (μόνο) ο εγγονός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ούτε (μόνο) ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με μια και μόνο, υπερβατική κίνηση, ο Κώστας Μπακογιάννης κατάφερε να πετύχει κάτι σπάνιο για μέλος πολιτικής οικογένειας. Το “όνομά” του, να ξεκινάει πλέον από τον ίδιο…

Γιατί, και γιατί να το κρύψουμε άλλωστε, στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος