Η “Ποκαχόντας” πρέπει να… σκοτώσει τον Μπέρνι Σάντερς, για να διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο

Μάνος Οικονομίδης
Posted on August 29, 2017, 7:32 pm
2 secs

 

[email protected]

 

Το Δημοκρατικό Κόμμα στις ΗΠΑ προσπαθεί να… σκοτώσει την ώρα του μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2020, αναζητώντας από τώρα το κατάλληλο πρόσωπο για να διεκδικήσει την ανακατάληψη του Λευκού Οίκου.

Φυσικά, έχουμε μπροστά μας τη στάση των Ενδιάμεσων Εκλογών του 2018, για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, εκεί όπου θα υπάρξει μια περισσότερο ξεκάθαρη καταγραφή του πολιτικού κλίματος, και πιθανότατα θα ξεχωρίσουν όσοι μπορούν να ονειρεύονται ρεαλιστικά, μια θέση στη μάχη των προκριματικών για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών.

Υπάρχουν βέβαια και… σταθερές αξίες, όπως η Γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Ελίζαμπεθ Γουόρεν. Που δεν κατάφερε να γίνει υποψήφια Αντιπρόεδρος της Χίλαρι Κλίντον, εκτιμά ωστόσο ότι της ανήκει, περίπου δικαιωματικά, το χρίσμα για το 2020, λόγω της υψηλής δημοφιλίας της.

Αυτό που δεν λέει ευθέως η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, είναι ότι ποντάρει στις λαϊκιστικές πτυχές της πολιτικής ταυτότητάς της. Δεν είναι Μπαράκ Ομπάμα. Δεν είναι Χίλαρι Κλίντον. Περισσότερο προσομοιάζει σε… θηλυκό Μπέρνι Σάντερς, με “σοσιαλίζουσες” ιδέες.

Γι’ αυτό και όλοι καταλαβαίνουν ότι, η “Ποκαχόντας”, όπως την έχει αποκαλέσει ο Ντόναλντ Τραμπ, θα πρέπει να… σκοτώσει πολιτικά τον βετεράνο Γερουσιαστή του Βερμόντ. Με τον οποίο… φλέρταρε το 2016. Κάτι που σημαίνει ότι έχει και η ίδια σημαντικό μερίδιο ευθύνης στη γιγάντωση του φαινομένου Σάντερς.

Άρα… θα είναι και εξαιρετικά δύσκολο να τον παραμερίσει. Πολύ περισσότερο, αν προσθέσει κανείς στην εξίσωση της ανάλυσης την αγωνία ενός σημαντικού τμήματος των στελεχών των Δημοκρατικών, να ξαναπιάσουν το νήμα  με την εποχή του Μπαράκ Ομπάμα. Να στηρίξουν κάποιον που… θα του μοιάζει. Δηλαδή, κάποιον που δεν θα είναι λαϊκιστής.

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας