Η πλατφόρμα με την οποία θα διεκδικήσει ο Τζο Μπάιντεν την Προεδρία των ΗΠΑ

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on September 29, 2017, 10:08 am
1 sec

 

Της Κατιάννας Ναυπλιώτου

Το ενοχικό σύνδρομο του Δημοκρατικού Κόμματος απέναντι στον Τζο Μπάιντεν είναι μεγάλο. Αυτή η διαπίστωση, πιθανότατα αρκεί από μόνη της για να δώσει στον επί 8ετία Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και “ταίρι” του Μπαράκ Ομπάμα, το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του 2020, χωρίς καν… να το ζητήσει.

Ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που, μεγαλύτερες ενοχές αισθάνεται ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα. Εκείνος ήταν που… σχεδόν παρακάλεσε τον Τζο Μπάιντεν να μην θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2016, ώστε να αφήσει ανοικτό το δρόμο για τη Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τζο Μπάιντεν του έκανε το χατίρι, και τη συνέχεια τη βιώνουμε ως διαρκές τραύμα. Η “πιο τοξική πολιτικός στον πλανήτη”… κατάφερε να χάσει από έναν μισογύνη, με χαρακτηριστικά περισσότερο διασκεδαστή, παρά ηγέτη. Χωρίς κανείς να αμφιβάλλει ότι, ο Τζο Μπάιντεν θα είχε κάνει περίπατο απέναντί του.

Σήμερα, οι πιέσεις προς τον Μπάιντεν για να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ το 2020 πολλαπλασιάζονται. Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα θα ενισχύσει την προσπάθεια, αν δεν καταφέρει να… τρυπώσει κάποιον από τους κλώνους του, της νεώτερης γενιάς.

Ήδη άλλωστε, γνωστοί στρατηγικοί αναλυτές των Δημοκρατικών, έχουν απομονώσει, σε θεωρητικό επίπεδο, την πλατφόρμα με την οποία ο Τζο Μπάιντεν θα είναι υποψήφιος: Αντι-λαϊκιστής. Απέναντι στον λαϊκισμό και τους δυο εκπροσώπους του. Τον Ντόναλντ Τραμπ από τους απέναντι. Και τον Μπέρνι Σάντερς από την… οικογένεια των Δημοκρατικών.

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος