Η πλατφόρμα… έξωσης του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. Με “συντάκτη” τον Τζο Μπάιντεν

Κυριάκος Βελισσάριος
Posted on July 22, 2018, 6:11 pm
1 sec

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Ένα μικρό σπρώξιμο χρειάζεται.

Τίποτα περισσότερο.

Ο άνθρωπος που, περισσότερο από κάθε άλλον, συγκεντρώνει τις πιθανότητες να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020, εφόσον αποφασίσει να είναι υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο, έδειξε να έχει έτοιμη την πλατφόρμα για την… έξωση του σημερινού ενοίκου του Οβάλ Γραφείου.

Ο Αμερικανός πρώην Αντιπρόεδρος της οκταετίας Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν, σε ομιλία του στο Φίνιξ, προσδιόρισε τον κυριότερο λόγο για τον οποίο η αμερικανική κοινωνία θα πρέπει το 2020 να αναζητήσει κάτι διαφορετικό από τον Ντόναλντ Τραμπ, για τη διαχείριση του μέλλοντός της.

Ντροπιάζει την Ιστορία, το παρόν και το αύριο της χώρας, η οποία έχει συνδεθεί με την έννοια της ελευθερίας.

Ο Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τη μεταναστευτική κρίση, και τον διαχωρισμό οικογενειών από τα παιδιά τους στα σύνορα, για να δείξει πόσο… επείγουσα είναι η ανάγκη να αρθρωθεί μια διαφορετική ρητορική απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Το βασικό ερώτημα βέβαια, είναι… αν θα παραμερίσει ο ίδιος τις δικές του συστολές, ενστάσεις και δεύτερες σκέψεις, και θα κάνει το βήμα για το οποίο προσεύχονται οι Δημοκρατικοί.

Το βήμα που στερήθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2016, όταν συμφώνησε να παραμερίσει, προκειμένου να κάνει χώρο για τις φιλοδοξίες της Χίλαρι Κλίντον. Με τα… γνωστά αποτελέσματα.

 

Κυριάκος Βελισσάριος
Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής