Η πιο διάσημη… θεωρία συνωμοσίας για το “Game of Thrones”

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on September 25, 2017, 4:15 pm
13 secs

 

 

 

Η 8η και τελευταία σεζόν του “Game of Thrones”… αργεί ακόμη, και έτσι στα αμερικανικά ΜΜΕ, κυρίως όμως στα social media της απέναντι όχθης του Ατλαντικού, περισσεύουν τα σενάρια και οι θεωρίες συνωμοσίας για το φινάλε.

Απολύτως κατανοητή και αναμενόμενη η παραπάνω πραγματικότητα, καθώς το “Game of Thrones” είναι η πιο διάσημη και πετυχημένη τηλεοπτική σειρά των τελευταίων πολλών ετών. Με τηλεθέαση εκατομμυρίων, και… αντίστοιχες εισπράξεις, αυτά τα 7 χρόνια που προβάλλεται από το κανάλι HBO.

Στο διαδίκτυο λοιπόν κυκλοφορούν διάφορα σενάρια και θεωρίες για το τι πρέπει να περιμένουμε την 8η σεζόν, και πώς θα ολοκληρωθεί η πλοκή της σειράς.

Από όλες τις θεωρίες ωστόσο, υπάρχει μια που, με συνέπεια εμφανίζεται τα τελευταία δυο χρόνια, και έχει προκαλέσει περίσσευμα ενδιαφέροντος στους φανατικούς της σειράς, καθώς επιχειρηματολογούν σε ανοικτά φόρουμς, για το κατά πόσο μπορεί να είναι πραγματική. Και φυσικά, πόσο αληθοφανής ακούγεται.

Η θεωρία έχει να κάνει με τον Night King, και το κατά πόσο το… απόλυτο κακό που απειλεί τον μυθικό κόσμο του Westeros είναι στην πραγματικότητα κάποιο μέλος της οικογένειας Stark. Και πιο συγκεκριμένα, ο Bran Stark.

Επί του θέματος, μπορεί κανείς να διαβάσει… τόνους αναλύσεων στο διαδίκτυο και τα social media. Έχει ωστόσο ενδιαφέρον ότι, αρκετοί “επαγγελματίες” και περισσότερο προσεκτικοί παρατηρητές όσων γράφονται, διαπιστώνουν κοινά σημεία διαδρομής και υποστηρικτικών μηχανισμών για τη συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας, με ένα άλλο σενάριο.

Που επίσης είχε θεωρηθεί fake news, αλλά το είδαμε να γίνεται ζώσα πραγματικότητα στα δυο τελευταία επεισόδια της 7ης σεζόν: Το να αποκτήσει ο Night King τον δικό του δράκο. Όπως και έγινε με τον Viserion, τον οποίο πρώτα σκότωσε, και μετά επανέφερε από τους νεκρούς, για να τον χρησιμοποιήσει για να γκρεμίσει το Τείχος.

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος