Η Πηνελόπη Γαβρά σε… πρόβες βουλευτικής υποψηφιότητας

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on November 14, 2017, 9:30 am
1 sec

 

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Τον δρόμο για τη Βουλή, με την υποψηφιότητά της σε κάποια εκλογική περιφέρεια, στην επόμενη εθνική αναμέτρηση, φαίνεται ότι παίρνει η Πηνελόπη Γαβρά.

Οι σχετικές φήμες συνοδεύουν την έμπειρη δημοσιογράφο από την εποχή που ήταν διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, επί Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υποχώρησαν ωστόσο το πρώτο διάστημα της ηγεσίας Μητσοτάκη, όταν, όπως και άλλα στελέχη ή ακόμη και δημοσιογράφοι που δεν βρέθηκαν στο πλευρό του σημερινού προέδρου της ΝΔ, σε αυτή τη μάχη, δέχτηκαν υπόγεια χτυπήματα από επιτελικά στελέχη της ηγετικής ομάδας. Που για κάποιους, έφτασαν στο σημείο του αποκλεισμού από εμφανίσεις σε ΜΜΕ.

Μετά την αλλαγή στο επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, με τη Μαρία Σπυράκη να αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου, και τον Κωνσταντίνο Ζούλα διευθυντής του Γραφείου Τύπου, το κλίμα στο Μοσχάτο έχει αλλάξει ριζικά. Και η περίπτωση της Πηνελόπης Γαβρά είναι ενδεικτική, καθώς φαίνεται ότι έχει αρθεί το… εμπάργκο που παρασκηνιακά της είχε επιβληθεί.

Έτσι, η έμπειρη δημοσιογράφος έχει πυκνώσει το τελευταίο διάστημα τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της, σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις, και αρθρώνοντας έναν περισσότερο μετριοπαθή λόγο από την πλευρά της Κεντροδεξιάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η Πηνελόπη Γαβρά βρίσκεται μεταξύ… Αρκαδίας (τόπος καταγωγής της) και Β’ Αθηνών, με την πρώτη να είναι το επικρατέστερο μετερίζι για την κάθοδό της στην ενεργό πολιτική, από τη στιγμή που στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια του Λεκανοπεδίου και… συνολικά της χώρας, βρίσκεται εδώ και μήνες σε εξέλιξη εσωκομματικός πόλεμος μεταξύ συνεργατών και “φίλων” του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιθυμούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην πολιτική.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής