Η πετυχημένη συνταγή που δίνει στον Γιώργο Αυτιά την πρωτιά

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on November 27, 2017, 1:15 pm
0 secs

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Το “φαινόμενο” Γιώργος Αυτιάς συνεχίζει και τη φετινή τηλεοπτική σεζόν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, καθώς ο έμπειρος δημοσιογράφος καταγράφει 40% τηλεθέαση στις εκπομπές του.

Κυριαρχώντας πλήρως στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου, καθώς ο ανταγωνισμός των ιδιωτικών καναλιών κινείται σε χαμηλά ποσοστά, ο Γιώργος Αυτιάς προσφέρει στο κανάλι του Ομίλου Αλαφούζου συγκριτικό πλεονέκτημα στη μάχη της τηλεθέασης.

Τα ποσοστά τα οποία καταγράφει ο Γιώργος Αυτιάς τα Σαββατοκύριακα είναι πολύ υψηλά και σε σχέση με τα αντίστοιχα των καθημερινών πρωινών εκπομπών, η συνταγή της επιτυχίας ωστόσο είναι ξεκάθαρη και δεδομένη.

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακής, ο Γιώργος Αυτιάς οικοδομεί μια ζωηρή και παρεμβατική εκπομπή, που ανοίγει ζητήματα καθημερινότητας, και δίνει άμεσα τις σχετικές απαντήσεις, με βάση τόσο την εμπειρία του ίδιου του παρουσιαστή, αλλά και τις “τεχνικές” γνώσεις των ειδικών που συμμετέχουν στο πάνελ του, δικηγόρων και φοροτεχνικών.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά… πλημμυρίζει από μηνύματα τηλεθεατών, οι οποίοι έχουν εύλογες και αγωνιώδεις απορίες για θέματα φορολογίας και οικονομικής διαχείρισης, που ειδικά στα μοιραία χρόνια των Μνημονίων κυριαρχούν στην καθημερινότητα μιας κοινωνίας η οποία δυσκολεύεται ή και αδυνατεί ακόμη να τα βγάλει πέρα με όρους επιβίωσης.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής