Η (περήφανη μητέρα) βασίλισσα Ράνια στα… social media

Υστερόγραφα Team
Posted on August 12, 2017, 8:43 am
21 secs

 

[email protected]

 

H Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας αποτελεί μία από τις πιο αξιαγάπητες γαλαζοαίματες του πλανήτη. Για τους περισσότερους δε, είναι η πλέον αξιαγάπητη και ευγενική παρουσία, μεταξύ πριγκιπισσών και βασιλισσών.

Η σύζυγος του Βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας συγκεντρώνει στο πρόσωπό της πολλές ιδιότητες. Εκτός λοιπόν από το να είναι σύζυγος και μητέρα, θεωρείται και μία από τις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου. Με το αξιόλογο έργο της να εκτείνεται σε διάφορους τομείς. Όπως στην προστασία της οικογένειας και των παιδιών, στη χειραφέτηση των γυναικών, στην εκπαίδευση, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα, τα θέματα περί νεολαίας, αλλά και στη γεφύρωση των ανθρώπινων σχέσεων, αναφορικά με τα διαφορετικά θρησκευτικά πιστεύω.

Όλα όμως έχουν μία κοινή συνισταμένη: τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της Ιορδανίας, συμβάλλοντας στη δυνατότητα δημιουργίας ευκαιριών για αυτούς.

Το έργο της ωστόσο δεν μένει στα εθνικά σύνορα, αλλά είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως. O φιλανθρωπικός αντίκτυπος του οποίου, συμπεριλαμβάνει τη Unicef και τα Ηνωμένα Έθνη. Κερδίζοντας έτσι επάξια τον τίτλο μίας εκ των ισχυροτέρων  γυναικών.

Είναι όμως και εκείνες οι φορές, που η μητρότητα αποτελεί τη μεγαλύτερη αρετή για μια γυναίκα. Η Βασίλισσα Ράνια δεν χάνει την ευκαιρία να αναρτά φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές της καθημερινότητά της. Εκτός εξάλλου από το μεγάλο φιλανθρωπικό της έργο, το φωτογραφικό της «πορτοφόλιο» είναι εξίσου τεράστιο, και δημοσιευμένο στα social media. Είναι άλλωστε το αναγκαίο εργαλείο προβολής των δραστηριοτήτων όλων μας. Πόσο μάλλον για μία βασίλισσα. Μόνο που τις περισσότερες φορές οι φωτογραφίες της έχουν ως πρωταγωνιστές τα μέλη της οικογενείας της.

Όπως η ίδια, έτσι και η οικογένεια που έχει δημιουργήσει με τον Βασιλιά Αμπντάλα, είναι αξιαγάπητη. Αποτελώντας ένα πρότυπο οικογένειας, για την οποία η Ράνια δηλώνει υπερήφανη. Βγάζοντας ακριβώς το ίδιο συναίσθημα σε όποιον βλέπει τις βασιλικές, οικογενειακές τους φωτογραφίες.

(Φωτογραφία: Eπίσημη ιστοσελίδα της Βασίλισσας Ράνιας της Ιορδανίας)

 

Τα τέσσερά τους παιδιά, ο Πρίγκιπας Χουσεΐν, η Πριγκίπισσα Ιμάν, η Πριγκίπισσα Σάλμα και ο Πρίγκιπας Χασέμ. Γεννημένοι μεταξύ των ετών 1994 και 2005.

Η τελευταία ανάρτηση της Ράνιας αφορά όμως τον πρωτότοκο γιο της. Τον Διάδοχο του θρόνου Πρίγκιπα Χουσεΐν. Ο οποίος αποφοίτησε από την Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst (Royal Military Academy Sandhurst). Η οποία ωστόσο δεν βρίσκεται στην Ιορδανία, αλλά στη Μεγάλη Βρετανία. Και συγκεκριμένα 55 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Λονδίνου, στην πόλη Camberley, κοντά στο ομώνυμο χωριό Sandhurst της κομητείας Berkshire.

H Ακαδημία αποτελεί το αρχικό κέντρο εκπαίδευσης αξιωματικών του Βρετανικού Στρατού και εκπαιδεύει άνδρες και γυναίκες από το εσωτερικό και το εξωτερικό, στοχεύοντας να καταστεί το «εθνικό κέντρο αριστείας για ηγεσία».

(Φωτογραφία: Jack Taylor/Getty Images Europe, 12 Απριλίου 2017)

 

Μεταξύ των αποφοίτων της Ακαδημίας είναι οι Πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι. Αλλά και πάρα πολλοί γαλαζοαίματοι από διάφορες χώρες του πλανήτη. Με την χώρα μας να έχει κι αυτή έναν γαλαζοαίματο απόφοιτο. Τον Πρίγκιπα Παύλο, πρώην Διάδοχο του θρόνου της Ελλάδας, πρωτότοκο γιο του Κωνσταντίνου.

Όμως και οι κοινοί θνητοί έχουν θητεύσει στην Ακαδημία, με πολλούς από αυτούς να είναι αναγνωρίσιμοι πλέον από την επαγγελματική τους ιδιότητα ως συγγραφείς, ποιητές, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί, αθλητές, ακόμα και σεφ.

 

Η Βασίλισσα Ράνια θέλησε λοιπόν να συγχαρεί τον γιο της μέσω μίας σειράς αναρτήσεων σε Facebook, Twitter και Instagram. Γνωστοποιώντας μας, ότι ο σύζυγός της Βασιλιάς Αμπντάλα, ήταν και εκείνος απόφοιτος της Βασιλικής Στρατιωτικής Ακαδημίας Sandhurst.

Η συγκίνηση δυνατή σε τέτοιες στιγμές, όπου οι γονείς βλέπουν τα παιδιά τους να προχωρούν στα επόμενα βήματα της ζωής. Με τα λόγια να αντικαθίστανται από τα συναισθήματα. Όπως και στις παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες αναρτήθηκαν στα social media της Βασίλισσας.

Με τη λεζάντα να αναγράφει στο Twitter: «Συγχαρητήρια για την αποφοίτησή σου από την Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst, στα χνάρια του πατέρα σου. Είμαστε και οι δύο πολλοί περήφανοι για σένα».

 

Και η οποία εμπλουτίστηκε στο Facebook από τη φράση «Μας έδωσες αμέτρητους λόγους για να είμαστε περήφανοι για τον άντρα που έχεις γίνει» και στο Instagram από περισσότερες φωτογραφίες από την αποφοίτηση.

 

Eνώ ήταν πριν από δύο μήνες, στα γενέθλια του Πρίγκιπα Χουσεΐν στις 28 Ιουνίου, όταν σε παρόμοιο ύφος ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Διάδοχο του θρόνου της Ιορδανίας. Δηλώνοντας για πάντα ευγνώμων που ήρθε στη ζωή της ο Al Hussein.

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι