Η… παράσταση του Τραμπ κοντά στους πλημμυροπαθείς (photos)

Υστερόγραφα Team
Posted on September 03, 2017, 5:15 pm
19 secs

 

[email protected]

 

To προεδρικό ζεύγος των Ηνωμένων Πολιτειών επέστρεψε στην Πολιτεία του Τέξας, για μία εκ νέου «αυτοψία» έπειτα από τη θεομηνία που έπληξε τον αμερικανικό Νότο. Εκτός του Χιούστον του Τέξας, ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ μετέβησαν και στην Πολιτεία της Λουιζιάνα, και ειδικότερα στην πόλη Λέικ Τσαρλς, η οποία επίσης χτυπήθηκε από τον τυφώνα Χάρβεϊ.

Και οι δύο πόλεις αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τον τυφώνα, τον ισχυρότερο των τελευταίων πενήντα ετών. Που εκτός από πληγέντες, άφησε πίσω του δεκάδες θύματα, με τις τοπικές αρχές να κάνουν λόγο για πάνω από πενήντα νεκρούς.

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ, μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα κατέφθασαν δύο φορές στις πληγείσες περιοχές. Αυτή την φορά ωστόσο, θέλησαν να αναδείξουν μία περισσότερο ευαίσθητη πλευρά τους, καθώς σκοπός του ταξιδίου τους ήταν η συνάντηση με πλημμυροπαθείς των δύο πολιτειών. Κάτι το οποίο δεν έκαναν κατά την πρώτη τους επίσκεψη, στην οποία συναντήθηκαν μόνο με τους τοπικούς ηγέτες. Υπό το επιχείρημα της μη διατάραξης των προσπαθειών των διασωστών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός Πρόεδρος δέχτηκε επικρίσεις για αυτήν του την επιλογή, κατ΄ αντιστοιχία της κατακραυγής που δέχτηκε η Πρώτη Κυρία για τις στιλιστικές της επιλογές

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη δεύτερη επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους μαρτυρούν ωστόσο, ότι όταν ο λαός βρίσκεται σε έσχατο σημείο, αναζητά την ελπίδα και την παρηγοριά, έστω και στο πρόσωπο ενός αμφιλεγόμενου Προέδρου. Που υπό τέτοιες συνθήκες, μπορεί να μετουσιωθεί, ακόμα και σε “ήρωά” τους.

 

(Φωτογραφία: Susan Walsh/AP)

 

(Φωτογραφία: Susan Walsh/AP)

 

(Φωτογραφία: Susan Walsh/AP)

 

(Φωτογραφία: Nicholas Kamm/AFP/Getty Images)

 

(Φωτογραφία: Win McNamee/Getty Images)

 

(Φωτογραφία: Susan Walsh/AP)

 

(Φωτογραφία: Win McNamee/Getty Images)

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι