Η “παιδική χαρά” των ηγετών του κόσμου λειτουργεί ως… χρυσός χορηγός του Πούτιν

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on March 17, 2018, 1:41 pm
1 sec

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Όπως ακριβώς το είχε πει πριν από μερικά χρόνια η “Monde”, περιγράφοντας την ποιότητα της πολιτικής ηγεσίας της σημερινής Ευρώπης. Μια… παιδική χαρά.

Μόνο που, στα χρόνια της ηγεμονίας του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ο σχετικός χαρακτηρισμός έχει προσλάβει παγκόσμια χαρακτηριστικά, φτάνοντας εκ των πραγμάτων και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Η διαχείριση της υπόθεσης με τη δηλητηρίαση του “διπλού πράκτορα” από τη Ρωσία του Πούτιν, επιβεβαιώνει ότι, οι ηγέτες του υπόλοιπου κόσμου λειτουργούν με σκανδαλιστική αφέλεια ως… χρυσοί χορηγοί του Ρώσου Προέδρου.

Ένα δώρο για την ισχυροποίηση, αν όχι μυθοπλασία του προφίλ του, και μάλιστα μερικές μόλις μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της Μόσχας, και την αναμενόμενη πανηγυρική και εκκωφαντική επανεκλογή του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Τερέζα Μέι κυρίως, μιας και η Άνγκελα Μέρκελ ακολούθησε μάλλον διστακτικά το παράδειγμά τους, αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η Ρωσία του Βλαντιμίρ ΄Πούτιν δεν είναι μια… κανονική Δημοκρατία. Και αυτό δεν συμβαίνει λόγω του… τρόμου που ασκεί ο Ρώσος Πρόεδρος σε αντιπάλους και κοινωνία. Συμβαίνει πρωτίστως επειδή η ρωσική κοινωνία, είναι και μέχρι και σήμερα διατεθειμένη να πληρώσει το σχετικό τίμημα, να είναι ελαστική σε έννοιες όπως Δημοκρατία, ελευθερία του Τύπου και… άλλα τέτοια χαριτωμένα, προκειμένου να ξαναδει τη Ρωσία να ανακτά μέρος της αίγλης του σοβιετικού παρελθόντος.

Και η αίγλη αυτή ανακτάται, όταν η ίδια η Αμερική παραδέχεται ότι η Ρωσία… έκρινε τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Το περιστατικό με τη δηλητηρίαση του διπλού πράκτορα, φαντάζει… λεπτομέρεια, στα μάτια μιας τέτοιας κοινωνίας.

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος