Η παθιασμένη σταυροφορία της Μιράντας Ξαφά να ξανακάνει πρωθυπουργό… τον Τσίπρα

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on April 03, 2017, 12:30 pm
0 secs

Στη διαδρομή της ζωής μας, υπάρχουν πολλές παράμετροι και δεδομένα με τα οποία καλούμαστε να συμβιβαστούμε. Όχι απαραιτήτως και κατ’ ανάγκη να υποχωρήσουμε και να συμβιβάσουμε τις δικές μας ιδέες, κουλτούρα, αισθητική και ηθική. Αλλά να δεχτούμε ότι υπάρχουν παραφωνίες που θα συνεχίσουν να επιβιώνουν γύρω και δίπλα μας. Ως κατεξοχήν επιβεβαίωση μιας κρίσης που ανά περιόδους επανέρχεται με ένταση και με πολυεπίπεδη επιθετικότητα στον δημόσιο βίο.

Η Μιράντα Ξαφά, ως… αέναο στέλεχος της αγοράς, όπως η ίδια παρουσιάζεται, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό υπόδειγμα συμπεριφοράς της… επιμονής στο λάθος. Της άρνησης ορισμένων ανθρώπων να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, να ζητήσουν έμπρακτη συγγνώμη και να διορθωθούν. Να κατανοήσουν ότι η κοινωνική πραγματικότητα που αναπτύσσεται γύρω τους, είναι διαφορετική από εκείνη την οποία βιώνουν εκείνοι. Διαφορετική από εκείνη την οποία έχουν στο μυαλό τους.

Πολύ κοντά στη Νέα Δημοκρατία πλέον, όπως πολλά άλλα στελέχη της ακραίας και κυνικής Δράσης, του ανάλγητου νεοφιλελευθερισμού και των “ορφανών” της περιόδου Σημίτη, που, βλέποντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλπάζει προς την εξουσία επιδιώκουν να… πάρουν θέση και εκείνοι, ώστε να συμμετέχουν στη νομή της εξουσίας.

Η Μιράντα Ξαφά λοιπόν μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή του Σπύρου Μάλλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Περιφέροντας τις γνωστές, μη συμβατές με την κοινωνική πραγματικότητα της Ελλάδας απόψεις. Κανιβαλίζοντας ρητορικά τη “μεγάλη κοινωνία”, εκείνη που δυσκολεύεται πλέον να σταθεί και να επιβιώσει. Υποστηρίζοντας την περίοδο Σημίτη. Και, προτρέποντας τους Έλληνες να ζητήσουν συγγνώμη από τον… Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.

Μια παθιασμένη σταυροφορία από την πλευρά της Μιράντας Ξαφά, για να… ξαναγίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν θα τα καταφέρει φυσικά. Είναι ωστόσο χαριτωμένη η πλήρης υστέρηση κατανόησης της πραγματικότητας από την ίδια και… άλλους ομόσταβλους.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος