Η… πάσα του Καμμένου στον Τσίπρα για “180”, και η στόχευση να… στριμωχθούν Μητσοτάκης-Γεννηματά

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on July 03, 2018, 3:55 pm
2 secs

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Η… εγκάρδια συνεννόηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, πέρασε από σήμερα σε… άλλο επίπεδο.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, άνοιξε παράθυρο πρόωρων εκλογών, με αφορμή το Σκοπιανό, την ίδια στιγμή ωστόσο, αν συνυπολογίσει κανείς τη συγκυρία και τις κοινές στοχεύσεις με τον Πρωθυπουργό, είναι προφανές ότι, ο Πάνος Καμμένος… έκανε πάσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ρίχνοντας στο τραπέζι τις… διεξόδους του δημοψηφίσματος ή της έγκρισης της συμφωνίας με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ο Πάνος Καμμένος διευκολύνει τον Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει μια εναλλακτική στρατηγική.

Δηλαδή, την ψήφιση με 180, από τη στιγμή που ένα δημοψήφισμα για το Σκοπιανό θα είχε… αυτοκτονικά χαρακτηριστικά για την κυβέρνηση.

Διεκδικώντας αυξημένη πλειοψηφία, ο Αλέξης Τσίπρας πετάει ουσιαστικά το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά.

Αμφότεροι, είναι βέβαιο ότι θα αρνηθούν.

Η άρνησή τους αυτή ωστόσο, θα τους φέρει εκ των πραγμάτων απέναντι στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Η συμφωνία δεν θα κυρωθεί, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίζει να προπαγανδίζει σε εταίρους και δανειστές ότι… ο ίδιος το πάλεψε, ο Πάνος Καμμένος θα πανηγυρίζει ότι μπλόκαρε τις εξελίξεις, και όλοι μαζί θα εμφανίζουν Μητσοτάκη-Γεννηματά ως “εμπόδια”, στη σχετική επιθυμία Ευρωπαίων και ΗΠΑ.

Όλα αυτά βεβαίως έχουν επικοινωνιακή και στρατηγική διάσταση. Και μένει να αποδειχθεί στην ετυμηγορία της κάλπης, πόσο θα επηρεάσουν τους πολίτες-ψηφοφόρους.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής