Η… ομηρία του Τραμπ από τον Πούτιν κράτησε 2 ώρες και 10 λεπτά

Κυριάκος Βελισσάριος
Posted on July 16, 2018, 5:39 pm
4 secs

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Μια… ομηρία που κράτησε 2 ώρες και 10 λεπτά.

Μπορεί ο Λευκός Οίκος να μην θέλησε να επιβεβαιώσει άμεσα ότι, αυτή ήταν η διάρκεια της τετ–α-τετ συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ελσίνκι, η καλοκουρδισμένη μηχανή προπαγάνδας του Κρεμλίνου ωστόσο, είχε πάρει μπροστά πολύ νωρίτερα.

Η ρωσική πλευρά κέρδισε, όπως αναμενόταν, τη μάχη των social media, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να προβάλλεται ως ο κυρίαρχος της συνάντησης μς τον Ντόναλντ Τραμπ, στη σκιά και της ανησυχίας της Ουάσινγκτον για τις επιπτώσεις της τετ-α-τετ συνάντησης των δυο ηγετών.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μίλησαν για… ομηρία του Αμερικανού Προέδρου από τον Ρώσο ομόλογό του, ενώ ο ίδιος ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου είχε σπεύσει, πριν την έναρξη της συνάντησης, να χαμηλώσει τους τόνους των προσδοκιών, και την ίδια στιγμή να αφήσει αιχμές κατά των Δημοκρατικών, για το κάκιστο κλίμα στις σχέσεις των δυο χωρών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για “καλή αρχή”, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε κερδίσει τον… ψυχολογικό πόλεμο, αφήνοντας τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ να τον περιμένει για περίπου… μια ώρα.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση κορυφής, καθώς και τις σχετικές αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Κυριάκος Βελισσάριος
Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής