Η Ντόρα… κάνει χώρο για τον Αβραμόπουλο, “μετακομίζοντας” στον ΟΑΣΕ

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on February 14, 2017, 1:31 pm
0 secs

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπήρξαν διαχρονικά ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα ζευγάρια της Κεντροδεξιάς.

Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών, απέναντι ή δίπλα στον δήμαρχο που άλλαξε τη φυσιογνωμία της Αθήνας, επίσης με σημαντική κυβερνητική διαδρομή στα Υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας, Υγείας και Τουρισμού.

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας βρήκε τη Ντόρα Μπακογιάννη να διαμορφώνει νέο βηματισμό στα νέα εσωκομματικά δεδομένα, ενώ τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στις Βρυξέλλες, ως Επίτροπο Μετανάστευσης.

Με τις δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία ως βέβαιη νικήτρια των επόμενων εκλογών, τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι από τα πρόσωπα που απασχολούν τις εσωκομματικές συζητήσεις, με τον μελλοντικό ρόλο τους.

Κάπως έτσι, οι πληροφορίες που επίμονα διακινούνται για το ενδεχόμενο να μετακομίσει η Ντόρα Μπακογιάννη στην ηγεσία του ΟΑΣΕ, προφανώς και διευκολύνει την πολιτική επιστροφή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Αθήνα, σε μια αυριανή κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί το εμβληματικό αποτύπωμα της Ντόρας Μπακογιάννη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου τους καθιστά εκ των πραγμάτων “συνδιεκδικητές” κοινών αξιωμάτων.

Είτε μιλάμε για την Προεδρία της Βουλής, είτε για το Υπουργείο Εξωτερικών. Με τη μετακίνησή της στον ΟΑΣΕ λοιπόν, εφόσον υλοποιηθεί, η Ντόρα Μπακογιάννη… κάνει χώρο για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ένα από τα πολιτικά παιδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής