Ο κρίσιμος ρόλος της Ντόρας για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on August 14, 2016, 10:10 am
Screen Shot 2016-07-23 at 10.11.54 AM

Το 2009 ήταν η σειρά της. Μια σειρά από… περίεργα γεγονότα ωστόσο, στέρησαν από τη Ντόρα Μπακογιάννη την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και πιθανότατα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο εθνικό δράμα που ακολούθησε, με το Μνημόνιο και την έκρηξη του λαϊκισμού που, μέχρι και σήμερα ταλαιπωρεί την Ελλάδα.

Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Καραμανλή είναι ωστόσο… εδώ. Με κεντρικό ρόλο και ακόμη πιο κεντρική παρέμβαση στις εξελίξεις στην Κεντροδεξιά, στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να καλύψει το χαμένο έδαφος των πρώτων μηνών της παρουσίας του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και να οδηγηθεί ως… τρένο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ώστε να κερδίσει την εξουσία.

Το δικό της αποτύπωμα ωστόσο, είναι περισσότερο ηχηρό και βαρύ από κάθε άλλου αυτή τη στιγμή στον χώρο της Κεντροδεξιάς, με την εξαίρεση του Κώστα Καραμανλή. Και ο ρόλος που μεταξύ άλλων έχει κληθεί να διαδραματίσει, είναι αυτός της “γέφυρας”… όλων των φυλών της παράταξης, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το μέτωπο που έκλεισε με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και το γεγονός ότι το καραμανλικό στρατόπεδο… αυτοσυγκρατείται απέναντι σε μια μερίδα συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι παράμετροι τις οποίες τις πιστώνεται προσωπικά η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έχει βάλει στοίχημα με την Ιστορία να κάνει τον αδελφό της Πρωθυπουργό.

Ειδικά μετά από όσα συνέβησαν την περίοδο της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά…

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος