Η Ντόρα έδειξε πόσο… θα λείψει από μια μελλοντική κυβέρνηση Μητσοτάκη

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on December 16, 2017, 7:39 pm
1 sec

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Πριν από περίπου 2 εβδομάδες, ένα μάλλον ατυχές πολιτικό timing με τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην “Καθημερινή της Κυριακής”, δημιούργησε… από το τίποτα, μείζον εσωκομματικό ζήτημα στη Νέα Δημοκρατία, με την “απαγόρευση” συμμετοχής της Ντόρας Μπακογιάννη σε μια μελλοντική κυβέρνηση του αδελφού της.

Η ίδια, εμβληματική και αξιοπρεπής, ιδίως στα δύσκολα, δεν έδωσε δικαιώματα. Τουναντίον, είναι συνεπής στη γραμμή της στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε ο αδελφός της να ηγηθεί μιας αυριανής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα κληθεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα από τις πολιτικές της κυβέρνησης Τσίπρα.

Οι αντιδράσεις και τα σχόλια βέβαια, ηχούν μέχρι σήμερα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Και όχι μόνο. Είχε λοιπόν ξεχωριστή σημασία και σημειολογία η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στο βήμα του 11ου Συνεδρίου του κόμματος.

Πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων. Πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών. Κεντρικός συμπαραστάτης του Κώστα Καραμανλή στη δύσκολη διακυβέρνηση 2004-2009. Αδικημένη (και όχι μόνο…) της εσωκομματικής μάχης για την ηγεσία, το 2009. Διαγραφείσα και επανακάμψασα πανηγυρικά το 2012, ώστε να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου, μετά το σοκ του ιστορικά ντροπιαστικού ποσοστού του 18%, στην εκλογή του Μαϊου. Στο περιθώριο, καθόλη την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, και με σπάσιμο της φημολογούμενης άτυπης συμφωνίας με τον Μεσσήνιο πολιτικό, να γίνει Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάπου εδώ… τελεία, καθώς τα περιστατικά είναι αναρίθμητα και περίπλοκα. Με την εμφάνισή της στο Συνέδριο και την ομιλία της, με την αποθεωτική υποδοχή που έτυχε και με την επιχειρηματολογία υψηλού επιπέδου και ρεαλισμού που άρθρωσε, έδειξε… πόσο θα λείψει από μια μελλοντική κυβέρνηση του αδελφού της.

Κάτι βέβαια που, δεν περίμενε κάποιος… το Συνέδριο, για να το επιβεβαιώσει ως συμπέρασμα.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής