Η ΝΔ… βιάζεται να γίνουν εκλογές

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on November 03, 2016, 8:17 am
nea_dimokratia_1

Στο επιλογικό κεφάλαιό της έχει εισέλθει πλέον η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την… έκπτωση της κυβέρνησης από την εξουσία, και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου να αναλάβει εκείνη τη διακυβέρνηση του τόπου.

Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη επενδύει στην περαιτέρω αποδρομή της κυβέρνησης Τσίπρα, ώστε να αναγκαστεί ο Πρωθυπουργός υπό το βάρος της πραγματικότητας να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, και να αναλάβει η Νέα Δημοκρατία την εξουσία.

Η στόχευση βρίσκεται σε εξέλιξη περίπου από την άνοιξη του 2016, και το 1ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας επί ηγεσίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Η στρατηγική της απόλυτης σύγκρουσης με την κυβέρνηση είχε τα… πάνω και τα κάτω της, σήμερα ωστόσο φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευτεί να βρει τις απαιτούμενες πολιτικές ανάσες, ώστε να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές τους επόμενους μήνες.

Η δε Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της… βιάζεται να διεξαχθούν εκλογές. Τόσο επειδή η σημερινή συγκυρία είναι ιδανική για την ίδια, ενώ… κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν τα πράγματα θα αλλάξουν μετά από μερικούς μήνες. Αλλά και επειδή, όσο νωρίτερα έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξουσία, τόσο μεγαλύτερη άνεση θα έχει να “μαζέψει” το μαγαζί.

Υπάρχει βεβαίως και η άλλη άποψη, ότι εφόσον η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου με εκκρεμή τα μεγάλα ζητήματα, όπως τη δεύτερη αξιολόγηση και το θέμα του χρέους, και η δική της ηγεμονία θα ξεκινήσει.. με το αριστερό, στην παρούσα φάση ωστόσο οι προβληματισμοί αυτοί δεν φαίνεται να απασχολούν το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος