Η Μισέλ Ομπάμα άρχισε να γράφει τον πρόλογο της… διακήρυξης για τη (μελλοντική) πολιτική καριέρα της

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on February 02, 2018, 7:45 pm
2 secs

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Ήταν πάντα θυελλωδώς συναρπαστική. Στα όρια της αυθεντικής. Ίσως γι’ αυτό η Μισέλ Ομπάμα λατρεύτηκε όσο καμία άλλη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Και, ακόμη περισσότερο, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη… βελτίωση του προφίλ του συζύγου της, όσες φορές χρειάστηκε μια τέτοια βοήθεια ο Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως για παράδειγμα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012, όταν με την ομιλία της στο Συνέδριο των Δημοκρατικών, η Μισέλ Ομπάμα κατάφερε να συγκινήσει επαρκώς κοινωνικά κοινά που ήταν θυμωμένα με τα πεπραγμένα του συζύγου της, κατά την πρώτη τετραετία της παραμονής του στον Λευκό Οίκο. Και να τους πείσει να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία απέναντι στον Μιτ Ρόμνεϊ. Όπως και έκαναν.

Από τότε, και πολύ πιο έντονα μετά την έλευση του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, και την παταγώδη αποτυχία της Χίλαρι Κλίντον, η Μισέλ Ομπάμα προβάλλει ως η ιδανική για να διεκδικήσει στο μέλλον την Προεδρία των ΗΠΑ. Και να γίνει εκείνη, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της υπερδύναμης.

Η Μισέλ Ομπάμα αρνείται πεισματικά μέχρι σήμερα ότι την ενδιαφέρει μια μελλοντική πολιτική καριέρα. Με τις εμφανίσεις της και με όσα λέει όμως, στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα πολιτικής υπεραξίας και υπεροχής, έναντι του ανταγωνισμού.

Όπως συνέβη με την εμφάνισή της στην Ellen DeGeneres, όπου ουσιαστικά άρχισε να γράφει τον πρόλογο της… διακήρυξης για τη μελλοντική πολιτική σταδιοδρομία της. Μίλησε για την “ελπίδα”, ως απάντηση στη διαρκή αγωνία των Αμερικανών για όσα κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

Και έσπευσε να προσθέσει ότι θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς κοινό έδαφος στην αμερικανική κοινωνία, μιας και, όπως σημείωσε με έμφαση, εκτός από εκείνους που μιλούν απαξιωτικά για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του Ντόναλντ Τραμπ, υπάρχουν και πολλοί άλλοι, οι οποίοι τον στηρίζουν και τον επιδοκιμάζουν.

Ασκήσεις λεπτής ισορροπίας από την πρώην Πρώτη Κυρία…

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος