Η Μιράντα Ξαφά ως χρυσός χορηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Και της ακροδεξιάς…

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on November 28, 2017, 3:54 pm
1 sec

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Περί της “τοξικότητας” της γυναικός, η υπογράφουσα, αλλά και το περίπου… 99% των Ελλήνων (μη βολεμένοι και εκτός ψευδο-ελίτ) έχουμε αναφερθεί σε πλείστες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Η περίπτωσή της ήρθε με ένταση εκ νέου στο προσκήνιο πρόσφατα, με αφορμή πρωτοσέλιδο της “Εφημερίδας των Συντακτών”, που την κατηγορούσε ότι.. έσκαβε τον λάκκο της χώρας σε ξένους επενδυτές. Η ίδια το διέψευσε, και προέβη στις σχετικές νομικές ενέργειες. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την αποκήρυξαν. Οι απόψεις της ωστόσο, είναι γνωστές, και κάθε άλλο παρά φιλικές προς την κοινωνία και τον… ρεαλισμό.

Το Σαββατοκύριακο, με αφορμή την παρουσίαση του… γνωστού βιβλίου της για τα δημοσιονομικά, μέσω του οποίου κανιβαλίζεται ο Κώστας Καραμανλής, και εξ αντανακλάσεως αθωώνεται το ΠΑΣΟΚ, στην ιστορική συνέχειά του, παπανδρεϊκό, σημιτικό και ΓΑΠικό, έχοντας δίπλα την τον Ευάγγελο Βενιζέλο (ασχολίαστη η έκπτωση αξιοπρέπειας από την πλευρά του πιο ταλαντούχου πολιτικού που ανέδειξε ο χώρος του Κέντρου τις τελευταίες δεκαετίες), μίλησε για άλλη μια φορά κατά των… εχθρών του έθνους: Των… συνταξιούχων.

Επαναλαμβάνοντας τις γνωστές απόψεις της για… ακριβές συντάξεις, που πρέπει να περικοπούν κι άλλο. Προφανώς μέχρι της… βιολογικής εξόντωσης των δικαιούχων των συντάξεων αυτών, εννοεί, αλλά δεν το λέει ανοικτά και με τη γενναιότητα που χαρακτηρίζει κάθε νεοφιλελεύθερο εκπρόσωπο του 1% (και κάτι λιγότερο) της ελληνικής κοινωνίας.

Το πρόβλημα ωστόσο δεν το έχει η Μιράντα Ξαφά. Είναι γνωστή και διαχρονική η ηχώ της υστεροφημίας της. Το πρόβλημα το έχει η Νέα Δημοκρατία, κοντά στην οποία εξακολουθεί να σεργιανίζει. Και, πολύ περισσότερο, το πρόβλημα το έχει η χώρα.

Γιατί, με όσα λέει η Μιράντα Ξαφά, λειτουργεί ως… εθελόντρια χρυσός χορηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Και των άκρων που βρίσκονται στα δεξιά του πολιτικού φάσματος.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος