Η Μιράντα Ξαφά έχει… “ενοχοποιηθεί” μόνη της

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on November 15, 2017, 9:51 pm
2 secs

 

Της Μαρίας Λυσιάνθη

Στο πρόσωπο της Μιράντας Ξαφά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία βρέθηκαν σήμερα απολογούμενοι. Για πολλοστή φορά. Και μάλιστα, χωρίς να φταίνε…

Το πάλαι ποτέ στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βγήκε… στη σέντρα από την “Εφημερίδα των Συντακτών”, για όσα φέρεται να είπε σε επενδυτές στο Λονδίνο, υπονομεύοντας ευθέως την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο. Γιατί, η Ελλάδα, όχι… ο Τσίπρας, θα βγει από το Μνημόνιο, αν δεν το καταλαβαίνουν η κυρία Ξαφά και η υπόλοιπη… παρέα του 1%.

Η ίδια η “πέτρα του σκανδάλου” προχώρησε σε δήλωση διάψευσης και προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της “Εφημερίδας των Συντακτών”. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Δράση του Θόδωρου Σκυλακάκη, του κόμματος του 1%, που εσχάτως επιχειρεί να βρει τον δρόμο για την εξουσία μέσω της Νέας Δημοκρατίας, φορτίζοντας και επιβαρύνοντας με την τοξικότητά τους την πολιτική ταυτότητα του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Κανείς δεν αποκλείει, η Μιράντα Ξαφά… να έχει δίκιο. Να λέει την αλήθεια. Να μην είπε όλα αυτά τα απίστευτα και αδιανότητα κατά της χώρας που της καταλογίζει το ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών”. Το πρόβλημα είναι, για την κυρία Ξαφά και την υπόλοιπη παρέα ότι… λίγοι την πιστεύουν. Επειδή… έχει ενοχοποιηθεί μόνη της επί σειρά πολλών δεκαετίων που σεργιανίζει στον δημόσιο βίο.

Ακόμη κι αν δεν τα έχει πει στο Λονδίνο, όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών” παρόμοια… τέρατα διατυπώνει ως θέσεις η Μιράντα Ξαφά όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση ή σε άλλα ΜΜΕ, και όταν γράφει σε εφημερίδες. Όταν βέβαια… ξεχνάει να κανιβαλίσει την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τον Κώστα Καραμανλή, και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό. Τον άνθρωπο που λειτούργησε διαχρονικά ως ανάχωμα σε ακραίες και εχθρικές προς την κοινωνία νοοτροπίες, σαν και αυτές που προσυπογράφει με τις απόψεις της η Μιράντα Ξαφά.

Η κα Ξαφά είναι το απολύτως λάθος “μέσο-μήνυμα”. Κινείται σε σκανδαλώδη απόσταση από την κοινωνία. Ομιλεί για τους Έλληνες, λες και αναφέρεται σε… ξένο λαό. Οι δε απόψεις που διατυπώνει περί της οικονομίας, μοιάζουν βγαλμένες από τις σπηλιές των ψευδο-ελίτ, προορισμένες να διαιωνίσουν και να εμβαθύνουν τη μιζέρια και την εθνική δυστυχία της κοινωνίας, αν ποτέ εφαρμοστούν στην πράξη.

Η ελληνική κοινωνία δεν έχει ομοιότητες με εκείνες των χωρών της Λατινικής Αμερικής, στις οποίες εφάρμοσε η Μιράντα Ξαφά τέτοιες απόψεις, ως στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως η ίδια αναφέρει στο βιογραφικό της.

Όσο για τη θητεία της ως επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1990-93, που ολοκληρώθηκε βιαίως με την Αποστασία, ήταν όσο δραματική και μοιραία… φαντάζεστε όλοι. Σε συνδυασμό με την παρουσία του επίσης “τοξικού” Στέφανου Μάνου στο τιμόνι της οικονομίας, την εποχή της τραγωδίας του “0+0=14”.

Η Μιράντα Ξαφά κατέστρεψε έναν Μητσοτάκη. Το στοίχημα για τη μετριοπαθή και εθνικά υπεύθυνη Κεντροδεξιά, είναι να μην της επιτραπεί να καταστρέψει και… δεύτερο.

 

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος